Der var glæde og smil hos både store og små, da DBU’s og DBU Jyllands Velfærdsalliance med Esbjerg Kommune i sidste uge blev fejret med en masse sjove fodboldaktiviteter.

Omdrejningspunktet for det konkrete arrangement var ganske vist en elite-aktivitet, nemlig U19-landskampen mellem Danmark og Tyskland på Blue Water Arena, som samlede ca. 4000 tilskuere i en fantastisk kulisse.

Men uden om landskampen var der arrangeret en masse sjove breddefodboldaktiviteter, som også involverede kommunens fodboldklubber.

Fodboldklubbernes vigtige rolle

”Sådan et arrangement er virkelig med til at styrke relationerne mellem alle parter i en velfærdsalliance, både kommunen, DBU, DBU Jylland og ikke mindst fodboldklubberne, som er en vigtig del af arrangementet. F.eks var der omkring 10-12 lokale klubber, som var med til at stille indløbsbørn til rådighed ved U19-landskampen, og derudover afviklede vi et stævne for U6 og U7-spillere, hvor omkring 100 børn deltog og efterfølgende fik overrakt medaljer inde på stadion”, forklarer Mads Ravn, kommunekonsulent i DBU Jylland.

Masser af breddeaktiviteter

I forbindelse med U19 landskamp-arrangementet havde Esbjerg Kommune, Sport & Event Park Esbjerg, DBU og DBU Jylland i fællesskab arrangeret:

  • Åben træning til U19-landsholdets kampforberedende træning.
  • Klubbesøg hos Esbjerg IF92.
  • Besøg hos den brasilianske fodboldlinje på Bakkeskolen Cosmos.
  • U6/U7 turnering i PULS parken. Omkring 100 spillere deltog i turneringen og fik overrakt medaljer på Blue Water Arena af bl.a. borgmester, Jesper Frost Rasmussen og DBU Jyllands formand, Bent Clausen.
  • Fanzone med Pannabane, Hoppeborg, stort bordfodboldbord, Teqball-bord, autografskrivning (EFB-spillere), oppustelig fodboldbane, leg og spil med Brasiliansk fodboldlinje fra Bakkeskolen, Cosmos
  • Omboldkamp: 4v4 mod politikere fra Esbjerg Kommune.
  • VIP-arrangement for bl.a. politikere i Esbjerg og DBU og DBU Jylland og formænd fra de lokale fodboldklubber i Esbjerg Kommune


”Det er en fantastisk mulighed for at give en masse gode oplevelser til kommunens børn og unge. Det skaber begejstring og glæde, og så er det med til at danne en kulisse, hvor mennesker, spillere, klubber og organisationer mødes på tværs med fodbolden som omdrejningspunkt. Sådan en dag får vi hele paletten med”, forklarer Mads Ravn, der er kommunekonsulent i DBU Jylland, og han suppleres af DBU Jyllands formand, Bent Clausen:

”Dette er et godt eksempel på, hvordan elite- og breddeaktiviteter kan spille godt sammen i forbindelse med en velfærdsalliance. U19-landsholdsspillerne udgør vigtige rollemodeller for de lokale spillere, og samtidig danner U-landskampen en perfekt ramme til at skabe oplevelser, glæde og begejstring med fodbolden som omdrejningspunkt. Et fantastisk arrangement for både spillere, lokale klubber, Esbjerg kommune og os fra fodbold-organisationerne”, siger Bent Clausen.

Dette er et godt eksempel på, hvordan elite- og breddeaktiviteter kan spille godt sammen i forbindelse med en velfærdsalliance. Et fantastisk arrangement for både spillere, lokale klubber, Esbjerg kommune og os fra fodbold-organisationerne. Bent Clausen, formand, DBU Jylland

Udvikling for både bredde og elite

Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen, lægger i høj grad også vægt på, at arrangementer af denne type både styrker samarbejdet og skaber fællesskab:

”I Esbjerg er vi stolte af at kunne danne ramme om en U19 landskamp. Som kommune har Esbjerg en velfærdsalliance med DBU og DBU Jylland, og sammen arbejder vi for at styrke fodboldudviklingen for både bredden og eliten. Til landskampen går de to ting op i en højere enhed, når fodboldfans fra vores lokale klubber får fornøjelsen af at opleve eliten her i vores egen by. Vi har helt sikkert unge fodboldspillere, der selv drømmer om at løbe på banen i landsholdstrøjen. Den slags ambitioner er det bedste brændstof til hverdagens træning og kampe, og det er oplevelser som sideaktiviteterne, der skaber sammenhold og fællesskab for fodboldspillerne”, siger han.

I alt 24 jyske kommuner har indgået en Velfærdsalliance med DBU og DBU Jylland.