Når man booker plads på et dommergrundkursus på DBU Jyllands hjemmeside, så kan man vælge imellem et kursus, man deltager i online – eller ét, hvor man møder fysisk op.

Men det behøver ikke være enten eller, når man skal være fodbolddommer.

Det beviste tre unge fodboldspillere fra Djursland, da de meldte sig til et af de populære online kurser, men sad sammen hjemme i deres klub, Hornslet IF, og gennemførte kurset.

- Det fungerede super godt at gennemføre dommergrundkurset på denne her måde. Vi valgte at sætte os sammen for at supplere hinanden og bakke hinanden op, og det virkede. Og så var det jo bare fedt at have et fællesskab omkring det, lyder det fra Tobias Larsen, som var en af de tre unge, som gennemførte kurset online – i Hornslet IF’s klublokaler.

- Det var ret væsentligt for mig, at jeg kunne tage kurset online og ikke skulle til Aarhus eller andre steder, for at gennemgå teorien. Men jeg tror også, det gjorde beslutningen lettere, at vi var tre, som tog kurset sammen og at vi kunne sidde sammen i klubben, siger han.

Jeg manglede et fritidsjob

For Tobias Larsen var det en let beslutning at melde sig til det online dommergrundkursus. Den 18-årige gut manglede nemlig et fritidsjob, og her var dommergerningen et oplagt valg.

- Vores træner havde været til et møde, hvor han havde fået at vide, at vi mangler lidt fodbolddommere her på Djursland, så han kom tilbage og spurgte os, om vi havde lyst til at hoppe ud i det, og fordi jeg stod og manglede et fritidsjob, så tænkte jeg ”hvorfor egentligt ikke”, fortæller Tobias Larsen, som snart runder sin kamp nummer ti i dommertøjet.

- Jeg synes virkelig, det har været fedt. Det er jo bare lækkert, det her med at man kan løbe rundt på en fodboldbane, få noget motion og hjælpe andre. Og så giver det lidt penge også, lyder det fra Tobias Larsen.

Kom på dommerkursus

Hvis du har fået blod på tanden i forhold til at blive fodbolddommer, så kan du finde en liste over kommende dommergrundkurser lige her.

Du kan også læse meget mere om, hvordan man bliver fodbolddommer.