Lørdag 17. juni var en god dag i Resen/Humlum IF. Der var fodboldafslutning, et indbringende cykelrally og samtidig blev klubben indviet som DBU Børneklub. Og så var det endda herligt vejr.

Arrangementet var velbesøgt, og klubfolkene vurderer, at der på toppen var 250 deltagere i alle aldre.

Kasper Andersen er børneudviklingstræner i den velsmurte fodboldklub. For ham var det en stor dag, ikke mindst på grund af, at de nu kan bryste sig af titlen som DBU Børneklub.

- Det er en stor lettelse og en stor ære. Det har fyldt meget for os at opfylde kravene for at blive en DBU Børneklub, lyder det fra Kasper Andersen.

Dronen på værket
Som den helt store gimmick på klubdagen blev skiltet, der byder velkommen i en DBU Børneklub, fløjet ind med drone.

- Vi ville gerne gøre noget ekstra ud af det, og en af mine venner kan flyve med drone. Så vi blev enige om at forsøge at flyve skiltet ind over banerne. Det spillede bare, og for børnene var dagen en kanon oplevelse, ikke mindst med dronen, siger Kasper Andersen.

Se her en optagelse af, at dronen ankommer med DBU Børneklub-skiltet i Resen/Humlum IF

Kasper Andersen, der er uddannet tømrer, havde på forhånd forboret huller til skiltet, så da de modtog skiltet fra dronen, blev det straks hængt op ved indgangen.

- Det var fedt at få det op med det samme. Det var ligesom prikken over i’er, tilføjer han.

Glade fodboldtrænere = glade fodboldbørn
For Resen/Humlum IF er det ikke nyt at arbejde for gode trænings- og kampmiljøer for børnene og deres trænere. Men med det nye mærkat som DBU Børneklub er arbejdet blevet mere struktureret.

Foto Af Drone Med Skilt Dronen vakte stor begejstring for ikke mindst de yngste deltagere på dagen. Her ankommer den med skiltet, der tydeliggør, at de nu er en DBU Børneklub.

- Siden jeg startede som børneudviklingstræner har jeg støttet de forskellige trænere og givet dem feedback på træningspassene, fx ved at forklare dem om fokuspunkter i øvelserne. Det skulle gerne give dem ekstra motivation, forklarer Kasper Andersen, der blev børneudviklingstræner 1. marts i år.

Se her, hvilke jyske fodboldklubber der er DBU Børneklub

I det hele taget er det en klub i en god udvikling med medlemsstigning flere år i træk, så de nu er 245 aktive medlemmer. Faktisk er de den klub i kommunen med fleste medlemmer. De tror på, at gode vilkår for trænerne giver gode vilkår for børnene.

- Vi er begyndt at uddanne vores trænere. Vi tror på, det giver dem tryghed til at fortsætte. Vi vil faktisk gerne gøre trænergruppen til et hold, ligesom børnene på banen er et hold, siger Kasper Andersen afslutningsvis.