Hen over foråret har 41 deltagere fra 34 klubber i Jylland været samlet til første del af DBU Jylland LederNetværk.

Fordelt på tre netværksgrupper i Nord, Syd og i Aarhus har deltagerne taget hul på LederNetværket, der har til formål at udvikle og inspirere den enkelte leder eller bestyrelsesmedlem gennem personlig udvikling, faglig sparring og erfaringsudveksling med lederne og klubberne som omdrejningspunkt.

Selvom netværket stadig er i sin spæde start, kunne man på første modul, der fandt sted i henholdsvis Hobro, Vejen og Tilst allerede spore, at interessen blandt de deltagende var stor:

- Man kunne virkelig mærke på deltagerne, at de var engagerede og bød ind med gode inputs. Det var interessant at høre fra de enkelte deltagere om deres rolle i klubben, og hvilke opgaver de hver især har. For det er netop med udgangspunkt i deres ønsker og behov, at vi ønsker at forme LederNetværket, så hver deltager får noget konkret viden og nogle værktøjer med hjem, der kan skabe værdi i klubben, siger Ove Lyhne, der er projektleder i DBU Jylland LederNetværk.

Første modul

Indholdet på modul 1

  • Præsentation af hver deltager
  • Forventningsafstemning af netværksforløbet
  • Ønsker og behov fra hver deltager
  • Fokus på god kommunikation
  • "De frivillige i centrum"
  • Kort intro til modul 2 og 3

Foruden de fast punkter på dagsordenen, var der også tid til sparring og erfaringsudveksling.

Vi var helt høje, da vi kørte hjem. Det bliver et super netværk Cecilie Iversen, IF Centrum Skagkær
Ledernetværksyd Første Modul LederNetværk Syd samlet i Vejen til første møde. Foto: Jeppe Frier Hansen

Personprofil og ledelse af frivillige
I september afvikles modul 2, hvor deltagerne får mulighed for at dykke ned i deres egne styrker og svagheder, når temaet bliver "Kend dig selv og forstå andre". På det tredje og sidste modul i 2023 bliver fokus rettet mod ledelse af frivillige, hvor deltagernes erfaring fra klubberne bliver bragt i spil. For hvordan leder og organiserer man de frivillige i klubben på bedst mulig vis?

- Vi har fået gode tilbagemeldinger fra deltagerne efter første møde. Allerede nu er vi i gang med at planlægge de næste moduler, der finder sted i efteråret. Her skal deltagerne lære dem selv bedre at kende og forstå andre. Det skal ske gennem forskellige opgaver og øvelser, der tager afsæt i deltagernes egen personprofil, som de får udarbejdet i august. Og så tager vi fat i kernen af foreningslivet, som er de frivillige. Vi kigger blandt andet på, hvordan man leder og organiserer de frivillige i klubben, for vi ved ud fra erfaring, at netop denne del fylder utroligt meget i klubberne, fortæller Ove Lyhne.

Forløbet er bygget op af syv moduler – tre moduler, som afholdes i løbet af 2023, og tre moduler, som afholdes i løbet af 2024 samt en fodboldoplevelse 2024.

Har du spørgsmål til DBU Jylland LederNetværk?
Kontakt projektleder, Ove Lyhne

Læs mere om DBU Jylland LederNetværk

Ove Lyhne Til Web
Projektleder Ove Lyhne