Mål, triumfer og skuffelser fra fodboldsæsonen 2022/2023 er stadig i frisk erindring - og enkelte hold dyster stadig på grønsværen. 

Uden for kridtstregerne er trænere og holdledere i gang med kalendergymnastik forud for den nye sæson. 

DBU's systemer gør det lettere at oprette og administrere træningskampe - og nu også sjovere for interesserede at følge med i dem.  

Holdkort, startopstilling og livescore 

To måneders sommerpause uden kampe kan være i overkanten for de fleste spillere, trænere og fans.

Derfor dulmer mange fodboldabstinenserne med træningskampe i opvarmningen til den nye sæson. 

Som noget helt nyt kan trænere, spillere og fodboldinteresserede få gavn af de populære digitale muligheder, der omgiver DBU's turneringer.

Nu bliver det nemlig muligt at sætter spillerne ind i en startformation, og for interesserede at følge med i målscoringen undervejs. Således kan man nu også på træningskampe sætte holdkort, startopstilling og lave livescore via Fodbold appen. 

På træningskampe er funktionerne valgfrie at benytte, og manglende holdkort vil således ikke medføre rykkere mv. til klubberne. 

 

Sådan er mulighederne

Personer i klubben med hvervet 'Holdkortindberetter' kan inden kampstart vælge at udfylde holdkort fra 'Sæt holdkort og startopstilling' i Fodbold appen

Når holdkortet er udfyldt, kan man vælge en formation og sætte en startopstilling.

Begge dele er valgfrit. Der sendes ikke holdkortrykkere til klubben. 

Mulighederne for at livescore følger de normale regler - 'Livescore/kampfakta indberettere' fra hjemmeholdet har serveretten til at "tage bolden", indtil 24 timer før kampstart, hvorefter udeholdet også kan byde ind. 

Der kan livescores kampe fra og med U13. 

 

Træneren opretter - klubben godkender

Som noget nyt fra 2023, så kan trænere og holdledere fra Mit DBU selv oprette deres træningskampe, når modstanderen er fundet. Således skal kampfordeleren i klubben blot godkende i KlubOffice, og så er kampen oprettet i klubbens system. 

Man kan oprette en træningskamp fra Mit DBU her, hvis man enten har klubhvervet 'Træningskampopretter' eller 'KampKlar'. 

Når kampen er oprettet, så står holdsystemet KampKlar på plads til at modtage den næste aflevering, og give automatisk besked til begge holds trænere. 

Se hvordan man får kampe og stævner i kalenderen i videoen her: