Alex Nørgaard fra Viby IF er en ildsjæl ud over det sædvanlige.

Han gør en kæmpe forskel som frivillig i den aarhusianske klub, og det har nu indbragt ham en helt særlig hæder, nemlig DBU Jyllands Guldemblem.

Prisen blev overrakt i forbindelse med Viby IF’s hjemmekamp i Danmarksserien mod ASA lørdag, hvor Søren Juul og Hans Mogensen fra henholdsvis DBU Jylland Region 3's bestyrelse og DBU Jyllands bestyrelse overraskede ham med anerkendelsen.

Sidstnævnte supplerede overrækkelsen med en lille tale til prismodtageren:

"Jeg har været så heldig at være sammen med Alex på forskellige fodboldture og til diverse møder i DBU-regi, og jeg kan skrive under på, at han er en klubmand med hud og hår. Jeg kan bl.a., at der var et resultat, der ikke helt flaskede sig, og det ramte ham i hvert fald. Men har er også rigtig god at snakke med om forskellige  fodboldemner, som rækker udover Viby IF. For han kan altid se tingene i et større perspektiv, og så er han altid loyal og respektfuld over for det store fodboldfællesskab", siger Hans Mogensen fra DBU Jyllands bestyrelse.

Både formand og holdleder

Alex Nørgaard flyttede i 1991 fra Bramming til Viby, og han blev med det samme en del af Viby Idrætsforening.

I Bramming havde han også været meget aktiv i den lokale fodboldklub som frivillig, både som kasserer, næstformand og formand – og også som dommer.

Efter nogle år på forskellige poster blev han i 1994 holdleder for Viby IF’s førstehold, og det er såmænd en post, som han i øvrigt fortsat varetager.

I 1995 blev han også formand for fodboldafdelingen i Viby IF – og det er også en funktion, som han fortsat bestrider. Altså nu på i 27. år.

Klubben skriver i sin indstilling til DBU Jylland, at Alex er en person, som man altid kan henvende sig til med spørgsmål, udfordringer op opgaver. Og tingene bliver altid håndteret på en ordentlig måde og i en venlig tone.

Alex Nørgaard er modtager nr. 97 af DBU Jyllands Guldemblem, som oprindeligt blev indstiftet i 1943. Samtlige modtagere kan findes her.

 

Mange anerkendelser....

At Alex Nørgaard er en fantastisk frivillig med et stort fodboldhjerte og en imponerende arbejdsradius understreger nogle af de hædersbevisninger og priser, som han tidligere har modtaget.

  • Dommernål for 15 års dommergerning og for at have dømt over 750 kampe (1993)
  • Årets Fodboldleder i Aarhus Kommune (2000)
  • DBU Jyllands sølvemblem (2010)
  • "Gør en forskel"-prisen i DBU Jylland Region 3 (2012)
  • Modtager af Viby`s guldnål (2014) (i 2004 fik han Sølvnålen)
  • DBU Jyllands Hædersemblem (2016)

Derudover er han også æresmedlem i Viby IF.