Søndag kunne Ravnsbjerg IF’s U14 Drenge C hæve pokalen som Regionsmestre i DBU Jylland Region 2 efter en sikker 3-0 sejr over Snejbjerg SG&I hjemme på Ravnstrup Stadion.

Det bemærkelsesværdige i den triumf er, at Ravnsbjerg IF inden starten på forårsturneringen slet ikke havde et U14-hold. Men der var en flok drenge på skolen i Hald Ege, der selv fandt ud af, at de gerne ville spille med i en turnering, og derfor satte de sig for at undersøge mulighederne.

- De har selv startet det hele med en snak i skolen, hvor de går i klasse sammen og spillede meget fodbold i pauserne. Et par stykker havde tidligere spillet i Søndermarken (red. Viborg Søndermarken IK), men ca. halvdelen havde ikke spillet før, fortæller holdets træner René Skov Nielsen, der er far til en af spillerne på holdet.

Selvom de er forskellige niveaumæssigt, så rummer de hinanden fantastisk godt René Skov Nielsen, træner

Et hold bygget på fællesskab og lysten til at spille fodbold
Spillerne var fra starten enige om, at de ville være sig selv, og at holdet skulle bygge på fællesskab samt at det skal være sjovt at spille fodbold.

De har selv fundet ud af, hvornår det passede bedst at træne, og det blev så mandag og fredag, og de overvejede fra starten, om de kunne klare det hele selv uden en træner.

- Der blev holdt et opstartsmøde med forældrene, og der fandt de så ud af, at det nok var praktisk med en voksen person, og det blev så mig. Og det har jeg været glad for at være en del af. Det er flot at se, hvordan alle har udviklet sig på det halve år – især de, der ikke har spillet fodbold før. Selvom de er forskellige niveaumæssigt, så rummer de hinanden fantastisk godt, og hygger sig sammen, siger René Skov Nielsen.

For regionsmesterskabet modtog alle spillere en guldmedalje samt en flot pokal til klubben.