Fremover bliver der flere hænder til at understøtte de jyske fodboldklubber. DBU Jylland har nemlig fra årsskiftet udvidet antallet af klubrådgivere. Hidtil har der været ansat seks klubrådgivere fordelt ud på de fire regioner, men nu har Frithjof Rødbro Jensen, Line Kallesøe Jørgen og Morten Johannsen sluttet sig til de nuværende klubrådgivere.

De ekstra klubrådgiver-ressourcer skal bl.a. sikre implementeringen af følgende strategiske indsatsområder, som også er med til at sikre finansieringen:

Klubrådgivernes indsatsområder

Øget genkendelighed i klubberne og bedre sammenhæng
Ressourcerne vil blive fordelt således, at der i Region 1, Region 2 og Region 4 vil være to klubrådgivere, mens Region 3 i kraft af sin størrelse og mange fodboldklubber vil have tilknyttet 2½ klubrådgivere.

Herudover vil der være tilknyttet 12 børneklubrådgivere på freelance-basis til at understøtte implementeringen af børneklub-konceptet. Foreløbig har omkring 150 jyske klubber meldt sig under fanerne som DBU Børneklub.

- Den nye model betyder, at det nu bliver den samme person, som kommer ud til den enkelte klub med de forskellige indsatser. Det vil ikke være en ny person, der kommer ind ad døren, hver gang vi som organisation har et nyt tilbud. Den enkelte klub skal kun forholde sig til en person fra DBU Jylland, og den enkelte klubrådgiver har nu også færre klubber og vil dermed kunne hjælpe med til at skabe bedre sammenhæng mellem indsatserne, forklarer Henriette K. Jensen, udviklingschef i DBU Jylland.

De tre nye klubrådgivere er:

Frithjof Rødbro Jensen - Region 1

Frithjof Rødbro Jensen, 39 år, er tiltrådt funktionen som ny klubrådgiver i Region 1. Han har en bred erfaring fra rollen som leder og embedsmand, primært inden for det kommunale område og har siden 2019 været ansat som specialkonsulent i Børn- og Skolesekretariatet i Randers Kommune. Dertil kommer en stor foreningserfaring, bl.a. fra Arden IF, såvel fra bestyrelseslokalet som fra trænerrollen.

Frithjof Jensen

Line Kallesøe Jørgensen - Region 2

Line Kallesøe Jørgensen, 28 år, er tiltrådt som ny klubrådgiver i Region 2. Hun kender DBU Jylland i forvejen, både som udvalgsmedlem og senest som børneklubrådgiver. Hun er uddannet inden for administration og økonomi med efterfølgende job hos SKAT, og er nærmest født ind i foreningslivet, med mange forskellige funktioner i klubregi på sit CV, bl.a. som formand og næstformand i Høje Kolstrup.

Line Jørgensen

Morten Johannsen - Region 4

Morten Johannsen, 42 år, er tiltrådt som ny klubrådgiver i Region 4 pr. 1. januar. Morten har tidligere arbejdet som folkeskolelærer i 9 år på Løjt Kirkeby Skole i Aabenraa, og har før det arbejdet med rådgivning inden for bankverdenen. Han har en solid foreningsbaggrund fra trænerfunktioner og bestyrelse i Rødekro IF.

Morten Johannsen

Klubrådgiver-besætningen for 2023:

  • Region 1: Michael Dahl Mathiesen og Frithjof Rødbro Jensen
  • Region 2: Klaus Gertsen og Line Kallesøe Jørgensen
  • Region 3: Palle Madsen, Mark Russell og Ivan Andersen (½-tid)
  • Region 4: Svend Pedersen og Morten Johannsen.

Find kontaktoplysningerne på klubrådgiveren i dit område her.