”At få den her pris er kæmpestort….”

Sådan lød reaktionen fra formand, Rikke Baarstrøm, da hun og en masse andre frivillige og aktive fra Thorsager-Rønde Idrætsforening, eller ganske enkelt TRIF, torsdag eftermiddag blev overrasket med prisen som Årets Fodboldklub i Danmark - ud fra et felt på ca. 1600 fodboldklubber.

Hæderen blev overrakt af borgmester i Syddjurs Kommune, Michael Stegger Jensen og DBU’s næstformand og formand for DBU Jylland, Bent Clausen, der overraskede klubbens medlemmer midt i en helt almindelig træningseftermiddag.

Det er ikke mindst Djurslandklubbens målrettede arbejde med børnefodbolden, som har bragt prisen hjem. Som DBU Børneklub prioriterer TRIF nemlig uddannelse af deres børnetrænere, og klubben har i den forbindelse ansat to børneudviklingstrænere, som skal sikre, at der er en helt klar struktur i arbejdet med børnefodbolden og et godt miljø for børnene.

”Jeg føler, at vi har fået sat tingene godt på skinner med vores børneudviklingstrænere, og vi kan mærke at det bærer frugt. Det vrimler ind med spillere”, lød vurderingen fra TRIF-formanden.

Gode rammer for frivillige og aktive

Dertil kommer, at klubben har stort fokus på fællesskab og udvikling, og at der arbejdes målrettet med at forbedre rammerne og mulighederne for klubbens medlemmer og frivillige.

TRIF, der ved sidste års medlemsopgørelse kunne tælle 429 aktive, har formået at fastholde ungdomsspillerne i klubben - noget som ellers normalt er en udfordring for mange klubber, når de unge tager på efterskole.

Via sociale arrangementer og ved at vedligeholde kontakten med de unge, er TRIF lykkedes med at få spillerne tilbage til klubben, når efterskoleopholdet er afsluttet.

Jeg føler, at vi har fået sat tingene godt på skinner, og vi kan mærke, at det bærer frugt. Rikke Baarstrøm, formand, TRIF

Klubben fra Djursland tilbyder også Fodbold Fitness for kvinder og har desuden startet et FC Demens-hold op i samarbejde med kommunen. Begge indsatser skal være med til både at fastholde de nuværende frivillige samt tiltrække nye kræfter til.

Ny, bæredygtig tribune

Endelig har TRIF gjort noget ekstra for de fysiske rammer. I bæredygtighedens navn har man konstrueret en ny tribune ved at genanvende sæder fra det gamle Silkeborg Stadion og et udendørs klubhus.

Syddjurs Kommune – hvor TRIF er hjemmehørende – er en sammenlægning af de tidligere kommuner Ebeltoft, Midtdjurs, Rosenholm og Rønde.

Kommunen dækker et areal på knapt 700 kvadratkilometer og har et befolkningstal på 43.600 (primo 2022), fordelt på ca. 17.000 husstande.

Se en video fra overrækkelsen her

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdbuendelafnogetstorre%2Fvideos%2F701912511607658%2F&show_text=false&width=476&t=0" width="476" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>