Der bliver bedre tid til at pakke feriekufferten ud og fordøje festival-oplevelserne, inden der igen skal trækkes i fodboldstøvlerne.

Efterårssæsonen 2023 begynder nemlig en uge senere end sidste år. Helt præcist den 13. august. Og det gælder både for ungdom og senior (de rækker som spiller 14 kampe).

Det fremgår af den datoplan, som DBU Jylland netop har offentliggjort.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at der er rigtig mange forskellige holdninger til, hvordan datoplanen skal se ud. Nogle vil begynde tidligt, andre vil slutte senere. Vi har forsøgt at lytte og imødekomme så godt som overhovedet muligt, og det betyder, at efterårssæsonen for både ungdom og senior begynder en uge senere i 2023”, forklarer turneringschef, Ole Frandsen.

Ekstra midtuge-runde for senior

Ændringen betyder omvendt også, at der for seniorrækker med 14 kampe er fastlagt en ekstra midtuge-runde, så den ordinære turnering fortsat færdigspilles inden 1. november. Fastholdelsen af denne dato skyldes, at mange kommuner lukker ned for benyttelse af græsbaner denne dato, kombineret med at rigtig mange hold i særlig Serie 3 og Serie 4 ikke har en naturlig adgang til en kunstgræsbane. Desuden spiller det også ind, at der for nogle hold vil være play-off kampe efterfølgende.

For ungdomsrækker med 14 kampe gælder, at de slutter turneringen en uge senere end i 2022, og det drejer sig om U19 og U17 Drenge Liga 1 samt U16 Drenge Liga 1 og 2.

Det kan også gælde enkelte Liga 1-rækker i piger. Dette afhænger af antallet af hold i de forskellige niveauer både før og efter ombrydning.

De øverste niveauer i U13, U14 og U15 Drenge afvikles efter nogle helt andre og særlige datoplaner.

Klubberne inddrages fortsat

Udover de mange tilkendegivelser fra klubberne er datoplanen udarbejdet på baggrund af input fra både Seniorudvalget og Ungdomsudvalget. Samtidig har både dommersektoren og Vinterfodboldudvalget været hørt.

Tidligere blev datoplaner drøftet på årsmøder og delegeretmøde, bl.a. i form af forslag. Men nu fastlægges turneringsafviklingen af fagudvalgene og turnerings-administrationen.

Det skyldes ikke mindst, at udarbejdelsen af datoplanerne er blevet mere kompleks end tidligere, fordi der er flere og flere forhold, der skal tages højde for. Bl.a. koordineringen af alle DBU Jyllands aktiviteter, både sommer og vinter, men også mængden af dommere er blevet en stigende udfordring i forhold til turneringsplanlægningen.

Klubberne involveres naturligvis fortsat i planlægningen i form af spørgeskema-undersøgelser samt den løbende dialog med DBU Jylland i dagligdagen.

Læs også:
Datoplaner for DBU Jyllands centrale rækker i foråret og efteråret 2023

FAKTA: HVAD ER EN DATOPLAN?


En datoplan angiver spilledagene i de enkelte turneringsrækker. Alle planer er udarbejdet med baggrund i følgende principper:

  • Sidste turneringsrunde i foråret bør ligge inden skolerne går på sommerferie
  • Første turneringsrunde i efteråret bør ligge efter skolernes sommerferie er afsluttet
  • Sidste turneringsrunde i efteråret for 6 holds puljer bør ikke ligge senere end den 31. oktober
  • Der bør tages et vist hensyn til helligdagene i foråret, når det er muligt
  • Uge 42 bør friholdes, når det er muligt
  • Der bør kun placeres kampe på hverdage, når det er absolut nødvendigt

Det skal understreges, at en fodboldkamp naturligvis altid kan flyttes, jf. de gældende regler for kampændringer.