Forårssæsonen banker på døren, og forberedelserne er i fuld gang rundt omkring på træningsbanerne i de jyske klubber. Hvis du som pigetræner mangler inspiration til at gøre træningen endnu bedre og spændende, er der hjælp at hente.

Du kan nemlig komme på et 5-timers pigetrænerseminar og få masser af tips og tricks til, hvordan du skaber et sjovt og anerkendende fodboldmiljø for pigerne i aldersgruppen 5-9 år.

Hvis du træner piger i aldersgruppen 10-14 år, kan du få inputs til at lave en træning, hvor du som træner inkluderer spillerne i beslutningerne, der skal træffes undervejs.

Optjen refreshment til din licens

Trænere med C-, B- og GK B-licens optjener 3 refreshmentpoint til opretholdelse af licensen ved at deltage på seminaret.

Seminaret er delt op i to fagspor, hvor du vælger ét. Som afslutning på seminaret får du et spændende teorioplæg om rollen som pigetræner. Du kan se en beskrivelse af begge fagspor og fællesoplægget nedenfor samt det fulde program.

Seminaret afholdes søndag den 26. marts fra kl. 09.30 - 14.30 i Aulum (Aulum Fritidscenter, Markedspladsen 8, 7490 Aulum). Aulum IF stiller medier til rådighed i forbindelse med seminaret.

Fagspor 1 (U5-U9)

Du får inspiration til, hvordan du skaber et sjovt og anerkendende fodboldmiljø, hvor alle er velkomne og opmuntres til at lege med bolden, udvikle sig samt få lyst til mere.
En pigetræning der er sjov, tillidsskabende, fantasifuld, og engagerer pigerne i et positivt fodboldmiljø, der er skabt ud fra deres behov.

Underviser: Line Kallesøe Jørgensen, klubrådgiver i region 2 samt instruktør på DBU Playmaker.

Fagspor 2 (U10-U14)

Du får inspiration til, hvordan træneren er hjælper for spilleren i et trygt og lærerigt træningsmiljø. En pigetræning der skildrer hvilken træneradfærd, der kan være med til at sikre, at hver eneste spiller oplever sig set, hørt og forstået. En adfærd der er med til at skabe et trygt fodboldmiljø, hvor alle vil hinanden, hjælper hinanden og hvor den anerkendende tilgang til spillernes beslutninger sikrer, at de får selvtillid, føler selvværd og vil lære mere.

Undervisere: Lars Michael T. Andreasen og Kathrine Hansen, begge talenttrænere for U14 piger.

Fælles oplæg om rollen som pigetræner

Efter de to fagspor samles vi til et inspirerende oplæg om at være pigetræner. Her kommer oplægsholderen med sit bud på, hvordan det mest optimale pigefodboldmiljø skabes af klub og træner i fællesskab - med hovedfokus på trænerens rolle.

Hvilke faktorer har indflydelse og hvilken adfærd kan træneren med fordel vælge for at tilgodese, at spillerne føler, at de befinder sig i et trygt, udviklende fællesskab og fodboldmiljø.

Oplægget kommer bl.a. ind på følgende emner:

  • Træneradfærd
  • Træningsmiljø
  • Kampmiljø
  • Klubmiljø
  • Fodboldfællesskabet
  • Fastholdelse

Oplægsholder: Jan Christian Hansen, træner for U16 i Silkeborg Q.

Programmet
09.30 - 10.00 Morgenkaffe, registrering samt tid til at netværke
10.00 - 10.15 Velkomst og introduktion til dagen
10.15 - 12.00 Fagspor 1 og 2 - praktisk træning på banen med medier
12.00 - 13.00 Frokost, refleksion samt tid til at netværke
13.00 - 14.30 Fælles teorioplæg om rollen som pigetræner
14.30 Tak for i dag
  Der tages forbehold for ændringer i programmet

 

Pris
Det koster 450 kr. pr. person at deltage.
Der vil være let forplejning med morgenmad og frokost.

Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Mie Brun Pedersen på mail: miem@dbujylland.dk