Der skal tankes godt med brændstof på Pigeraketten i 2023. Indtil videre skal den populære pigeraket affyres hele 95 gange fra jyske klubber, og aldrig før har så mange klubber været tilmeldt så tidligt på sæsonen.

- Ansøgningerne til pigeraketten i Jylland er steget markant i år. Siden Covid-19 har antallet af ansøgninger blandt jyske klubber været på cirka 70, og før epidemien var tallet på cirka 90. Der, hvor det virkelig adskiller sig i år sammenlignet med de andre år, er, at vi allerede på nuværende tidspunkt næsten må melde udsolgt. Førhen modtog vi ansøgningerne løbende henover sæsonen, men klubberne har været ude i god tid i år. Så derfor skal man snart overveje at sende en ansøgning, hvis man som klub vil komme i betragtning til en ledig plads, siger Marie Nordahl-Larsen, der er projektkoordinator på Pigeraketten.

For os som klub handler det om at give pigerne en sjov og anderledes oplevelse og dermed give dem lyst til at fortsætte med at spille fodbold Bethina Lunne, klubudviklingsmedarbejder i Roslev IK

En sjov og anderledes oplevelse for pigerne

Én af de klubber, som har ansøgt Pigeraketten om at lægge vejen forbi i 2023 er Roslev IK. Den lille klub nord for Skive har tidligere haft stor succes med at have Pigeraketten ude, og derfor venter de spændt på d. 21. april, hvor missionen skydes i gang på Roslev IK's baner.

- Sidste år havde vi en super god oplevelse med pigeraketten, hvor vores juniorpiger hyggede sig med de yngre piger. I alt mødte 80 piger op på dagen, hvor der også var opsat grill, så pigerne ikke skulle hjem og spise, fortæller Bethina Lunne, der er klubudviklingsmedarbejder i Roslev IK, og som selv har kørt med Pigeraketten for 20 år siden.

Og det er næppe en tilfældighed, at Pigeraketten som fodboldaktivitet har eksisteret i over 25 år og stadig er aktuel.

- Konceptet holder stadig i dag. For os som klub handler det om at give pigerne en sjov og anderledes oplevelse og dermed give dem lyst til at fortsætte med at spille fodbold. Det giver også inspiration til trænerne i forhold til nye øvelser. For pigerne giver det mulighed for at snakke om oplevelsen henne i skolen. På den måde kan det vække interessen for fodbold blandt deres veninder, som måske ikke allerede går til det, men som har lyst til at prøve det af, siger Bethina Lunne.

Hvad er Pigeraketten?

Pigeraketten er DBU’s populære fodboldaktivitet for alle 5-11 årige piger. På Pigeraketten flyver de deltagende piger ud i et unikt rumunivers, hvor de skal besøge planeter med forskellige fodboldaktiviteter for at finde delene til klubnøglen, der er blevet ødelagt. Pigerne skal i samarbejde med DBU's astronaut samle klubnøglen, så klubben åbnes for den mere almindelige klubtræning.

Pigerne skal ikke tilmelde sig, men blot møde op på starttidspunktet, hvor raketten affyres, så de kommer med rundt på alle de spændende rumaktiviteter og eksperimenterer med, hvad fodbold som idrætsaktivitet kan tilbyde. Pigerne lander på jorden igen efter cirka 2½ time.

Pigeraketten er et godt værktøj til klubber, som har lyst til eller er i gang med at starte en pigeafdeling op og som ønsker flere piger i alderen 5-11 år på deres hold.

5 gode grunde til at få pigeraketten ud til jeres klub

  1. I har lyst til eller er i gang med at starte en pigeafdeling op i jeres klub
  2. I ønsker flere piger i alderen 5-11 år på jeres eksisterende hold
  3. I ønsker at fastholde pigerne i jeres klub og kan via Pigeraketten give dem en alternativ træning
  4. I ønsker at give trænerne i jeres klub mulighed for at deltage i en alternativ træningsform, hvor leg og bevægelse er i højsædet, og hvor flere af øvelserne kan overføres til den daglige træning
  5. I ønsker at etablere et samarbejde med den lokale SFO og/eller fritidsordning (Ønsker I at etablere et samarbejde med den lokale skole, henviser vi til konceptet Hovedet, Kroppen, Klubben)

Stadig få ledige datoer

Lyder Pigeraketten som en spændende fodboldaktivitet for jeres klub, så tøv ikke med at send en ansøgning afsted. Der er stadig få ledige datoer.