Spillere fra udlandet: Sådan søger du spillercertifikat
Som for alle nytilkomne spillere skal der også ansøges om spillercertifikat på udenlandske spillere. Proceduren er næsten den samme som for alle andre nye spillere, men det internationale spillercertifikat kræver lidt flere oplysninger. Se her, hvordan du gør.
Letland, Liege eller Lemvig.
Uanset hvor klubbens nye spillere kommer fra, skal der søges et spillercertifikat, før de må bruges i kamp. Og hvis de nye spillere kommer fra udlandet, er proceduren lidt udvidet.
Vi hjælper dig godt på vej, men vær opmærksom på, at sagsbehandlingen kan tage cirka en måned.
Sådan søger du spillercertifikatet på en udenlandsk spiller
Har den udenlandske spiller ikke i forvejen et spillercertifikat i KlubOffice, så skal du følge nedenstående tre trin:
- Søg spilleren frem i medlemsoversigten i KlubOffice, og markér vedkommende.
- Klik på på 'Indhent spillercertifikat'.
- Udfyld oplysninger om spilleren.
Internationale overførsler af spillercertifikater
Gældende for amatørhold for disse spillere:
- Danske statsborgere, der senest har spillet i en udenlandsk klub
- Udenlandske statsborgere, der ikke på nuværende tidspunkt er registreret i en dansk klub – uanset om disse har spillet fodbold i en udenlandsk klub.
Anmodningen bliver nu sendt til DBU, som behandler den. Der er en række internationale regler, der gør sig gældende, afhængigt af om spilleren er et barn - og i givet fald barnets alder. Klubben bliver informeret, helt som ved almindelige spillercertifikatsanmodninger, på fremgangen i processen.
Særligt for flytninge og asylansøgere
Har klubben fået spillertilgang af f.eks. flygtninge/asylansøgere fra Ukraine, er processen speedet op. Her får klubben spillercertifikatet med det samme, når det angives, at spilleren er flytning suppleret med spillerens nummer fra udlændingestyrelsen. Læs mere her.
Se også