Tempo, boldberøringer og teknik er noget af det, der kan finpudses vinteren over i futsal-turneringen, inden det igen til foråret går løs på det grønne græs.

Spillet er kendetegnet ved, at der ingen bander er rundt om banen og der spilles med en lidt mindre, tungere bold med reduceret opspring, som derfor er lettere at kontrollere. Få en lille forsmag på, hvad det tekniske spil går ud på, i videoen nederst i artiklen her.

Hvad er futsal?

Futsal er et tempofyldt, indendørs spil med masser af intensitet, bl.a. skal igangsættelser ske indenfor fire sekunder. Spillet stiller store udfordringer til spillernes kreativitet og er ideelt som optakt til udendørs, idet spillet indbyder til udvikling af tekniske og individuelle færdigheder.

Unge og senior spiller enkeltkamp-turnering
DBU Jylland har strammet futsalturneringskonceptet op, således at futsal nu tilbydes i alle ungdomsrækker fra U13 til U19 samt for Kvinde- og Herresenior.

Turneringen afvikles som enkeltkamp-turnering over hele vintersæsonen for at gøre det mere fleksibelt at placere kampene - det er f.eks. okay at afvikle kampe i den lokale træningstid. Klubberne foretager nemlig som noget nyt selv halreservation til hjemmekampe i den lokale hal.

Man spiller én kamp i hver spillerunde, og vi planlægger fire-fem spillerunder for dit hold fra november til januar afsluttende med regionsfinaler og JM/kval.stævner.

Tilmelding foregår via KlubOffice og fristen er 9. oktober. Se mere om futsaltilbuddet i din region her: dbujylland.dk/vinterbold.

Se, hvad futsal bl.a. går ud på i videoen her:

Sådan tilmelder du

Alle hold tilmeldes i KlubOffice således:

  1. Log ind i KlubOffice med dit DBU-login (har du ikke adgang til KlubOffice, kontakt da klubben ved din normale kampfordeler).
  2. Vælg "Turneringer og hold" > "Holdtilmelding"
  3. Vælg din region i "Union/region" og evt. "Turneringstype" ("vinterturnering" for udendørs og "indendørs" for indefodbold eller futsal)
  4. Klik "Søg"
  5. Følg KlubOffice-tilmeldingsguiden
Vinterbold22 23 Mailbanner