En ny udskiftningsboks, en måltavle eller måske lidt kolde kontanter til et par nye bolde.

Der er mange måder, som erhvervsdrivende kan støtte en fodboldklub på.

I Glud ved Juelsminde er en lokal tømrermester gået skridtet videre og har betalt et helt holds kontingent. Nærmere bestemt det lokale Serie 4-hold, hvor spillerne altså har kunnet spille fodbold kvit og frit hele efteråret.

- Jeg synes, det er mega vigtigt, at vi har et fodboldhold her i vores lille by. Vi har tre gode fodboldbaner, og de skal bruges så meget som muligt. Vi har kun det her seniorhold, og det skal vi holde fast i, lyder det fra tømrermester Lars Sørensen fra Glud, som har brugt 10.000 kroner på at betale kontingenterne.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at Lars’ støtte, og støtten fra de øvrige erhvervsdrivende, har været helt afgørende for, at vi overhovedet har et fodboldhold herude. Martin Bryde Andersen, træner hos Skjold SS

Selv tidligere topscorer

Skjold SS har en særlig plads i Lars Sørensens hjerte. Han er selv tidligere spiller, og topscorer, for holdet, og han nyder stadigvæk at komme op på stadion og se det lokale hold spille. Derfor var det heller ikke en svær beslutning at bidrage med økonomisk støtte. Men faktisk hjælper han også på andre måder, når der er behov for det.

- Hvis der skal sættes reklameskilte op eller laves andet, som en tømrer kan bidrage med, så er jeg på pletten. Jeg tror, det er afgørende for de små fodboldklubber, at det lokale erhvervsliv bakker om fodbolden, lyder det fra Lars Sørensen.

For unge spillere gør kontingentet en forskel

Martin Bryde Andersen er lokal ildsjæl i Skjold SS. Det var ham, som for et par år siden var primus motor på at starte seniorfodbold op i klubben igen, og han er enig i, at erhvervslivet er afgørende for de små klubber.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Lars’ støtte, og støtten fra de øvrige erhvervsdrivende, har været helt afgørende for, at vi overhovedet har et fodboldhold herude, siger Martin Bryde Andersen, som, blandt flere andre hverv, er træner for Serie 4-holdet i Skjold SS.

- Ikke mindst for et hold som hos, hvor rigtig mange af spillerne er under 20 år unge, betyder det altså noget, om de selv skal lægge 500 kr. i kontingent, eller om de får det betalt, lyder vurderingen fra Martin Bryde Andersen.

Unge spillere og telefonhold

Selvom om Serie 4-holdet fra Skjold SS ligger toer i puljen, så er det, ifølge Martin Bryde Andersen, ikke fordi det hele har været en dans på roser igennem efterårssæsonen.

- Vi er stadigvæk et hold, hvor spillerne skal hjælpes lidt med at komme ned i klubben. Der gør sådan noget som det her simpelthen bare en kæmpestor forskel, lyder det.

- Det er jo en flok unge gutter ude fra lokalområdet som vi samlede op for to år siden. Her lavede Lars samme nummer med at betale deres kontingent, og det fik altså nogen til at starte op igen, siger Martin Bryde Andersen og understreger, at han og spillerne tager imod hjælpen med kyshånd.