Man kan kun komme i godt humør, når man oplever den glæde og begejstring, som 18 fodboldspillere bidrog med til træning forleden i Sønderborg Boldklub.

Nuvel, godt nok kom ikke alle helt til tiden, ligesom træningen startede lidt forsinket. En enkelt havde vist abstinenser. For i Sønderborg Boldklub har man netop i samarbejde med Sønderborg Kommune, NGO'en OMBOLD, DBU og DBU Jylland startet fodboldkonceptet Ombold - inklusion i Fodbolddanmark for hjemløse og socialt udsatte mennesker.

Ombold - inklusion i Fodbolddanmark

Et lokalt fodboldfællesskab for mennesker i udsatte positioner, f.eks. hjemløse, psykisk sårbare og misbrugere.

Som forening har man et kæmpe ansvar om at skabe et fællesskab for alle mennesker i samfundet og det kan vi gøre igennem fodbold. Sønderborg Boldklub

Her formår trænerteamet netop at have den rette tilgang til spillerne, som gør, at rigtig meget skal være rigtig skidt, før man ikke møder op til fællesskabet. Der er jo et helt hold, som er afhængig af hver enkelts deltagelse.

Klubben tager socialt ansvar
- Som forening har man et kæmpe ansvar om at skabe et fællesskab for alle mennesker i samfundet og det kan vi gøre igennem fodbold, lyder det i indstillingen fra Sønderborg Boldklub.

Det sociale fællesskab er en grundsten i Ombold og derfor starter man i Sønderborg Boldklub med at mødes i klubhuset til hygge, kaffe og kage. Når den del er på plads, går alle i hallen og får trænet godt igennem og alle får bevæget kroppen.

Udover at tilbyde fodboldaktiviteter for børn, unge og voksne på alle niveauer, så er også Para-fodbold, Fodbold for Hjertet og nu altså også Ombold på programmet i Sønderborg Boldklub.

- Foreningslivet kan skabe rigtig mange gode værdier og det gælder om at gøre brug af det. I vores forening er fodbolden for alle, forklarer formand Dergham A. Rahman.

Foreningslivet kan skabe rigtig mange gode værdier og det gælder om at gøre brug af det. I vores forening er fodbolden for alle. Dergham A. Rahman, formand for Sønderborg Boldklub

Sønderborg Boldklub modtager årets initiativpris
DBU Jylland Region 4 kvitterer for Sønderborg Boldklubs sociale ansvar med årets initiativpris. Med prisen følger en vandrepokal samt en kontantpræmie på 1.000 kroner.