Omkring 100 fodboldfolk fra 37 syd- og sønderjyske klubber var torsdag aften samlet til DBU Jylland Region 4's årsmøde i Vejen.

Generelt var der en rigtig god debat om de forskellige fodbold-emner, der var på dagsordenen, men traditionen tro var det ikke mindst spørgsmålet om to-årige årgange, der skabte god debat blandt de fremmødte klubledere. Helt konkret i form af et forslag fra Starup UIF, der har beskrevet en model, hvor den nuværende årgangsinddeling erstattes af årgangene U14, U16 og U18 for både drenge og piger, mens Liga 1-rækken som den eneste række bevares i alle enkeltårgange.

Ib Overgaard fra Starup UIF anbefalede forslaget om den ændrede årgangsinddeling:

"Vi har prøvet at kigge på tingene med det formål at tilgodese både de større og de mindre klubber. Derfor har vi foreslået denne hybrid-model, forklarede han.

Forslaget blev kommenteret af Stefan Krebs fra Askov Malt UI, der frygtede konsekvenserne af forslaget:

"Vi har været slået sammen med Læborg de sidste tre år, hvor vores U12 og vores U13 drenge har spillet sammen. Vi har ikke ældre spillere, og derfor frygter jeg, at dette forslag vil betyde, at vi skal splitte vores spillere op, når de bliver U15", sagde han.

Længere mellem holdene

En anden klubleder opfordrede imidlertid kraftigt til at stemme for:

"Indførelse af to-årige årgange vil betyde, at man rent faktisk kan stille et hold som lille klub. Jeg har desværre oplevet, at der bliver længere og længere mellem de lokale hold. Derfor har jeg ventet på dette forslag i mange år, og jeg mener, at dette vil være det rigtige. Der bliver desværre lukket alt for mange hold rundt omkring lige nu", sagde han.

Holger Jørgensen, Høje Kolstrup, opfordrede også til at stemme for:

"Vi skal se mulighederne i forslaget, frem for at se lokale begrænsninger, fordi man kun fokuserer på sin egen klub. Jeg synes, at vi alle skal bakke dette forslag op, det er til gavn for os alle sammen" sagde han:

"Kom nu til degeretmøde...."

Forslaget blev også bakket op af Mogens Hansen, Gråsten Boldklub:

"Bak op om forslaget. Det vil give flere hold i nærområderne, og så skal vi ikke køre så langt. Det betyder ikke mindst rigtig meget i  pigefodbolden. Dette forslag tilgodeser bredden i jysk fodbold", sagde han.

Kenneth Nielsen fra Region 4's bestyrelse:

"Jeg vil ikke tale hverken for eller imod dette forslag, men min opfordring til jer klubber er: Husk at komme til delegeretmødet i Herning, hvis I virkelig vil det her. Ellers bliver det ikke vedtaget", sagde han.

I alt 41 af de 62 stemmeberettigede fodboldledere stemte for forslaget, som nu skal vedtages på delegeretmødet i Herning for at kunne træde i kraft.

Flertal for at bevare Serie 5-ombrydning

Der var også god debat om en række af de andre turneringsforslag, herunder en række klubbers oplæg til at afskaffe midtvejsombrydningen i Serie 5 Herrer. Dergham Abdul Rahman fra Sønderborg Boldklub opfordrede til at stemme imod forslaget:

"Midtvejsombrydningen er et redskab, der kan fjerne de hold, som har trukket sig i løbet af turneringen. Og det giver en bedre turnering for alle. Samtidig giver det mulighed for at få et ekstra hold med ind i Serie 5-turneringen, hvis man f.eks. har fået spillertilgang i august", sagde han.

I alt 13 klubledere stemte for forslaget, mens 41 stemte imod. I både Region 1 og 3 har der været opbakning til at gennemføre forslaget.

Inden forslagsbehandlingen kunne de fremmødte klubledere lytte til regionsformand Jens Christian Hansens beretning og en orientering om et moderniseringsarbejde i DBU Jyllands organisation fra næstformand, Ole Ladefoged.

"Det er ikke let at være klubleder i 2022, men vi har en organisation, der er til for jer. Og som kan hjælpe, hvis det er nødvendigt. Vi kan ikke imødekomme alt, men vi forstår, at det kan være bøvlet at være klubleder", sagde Jens Christian Hansen, der også berørte emner som korrekt tilmelding af hold, børnefodboldens udvikling og fodbolden i de små lokalsamfund.

R4aarsmoede2022 LLN Afstemning