I Tinglev IF er de stolte. Stolte over, at en fodboldklub med knap 150 medlemmer på et år kan blive til en forening med fællesskab, dansk/tysk samarbejde og over 300 medlemmer.

Klubben peger selv på et stærk samarbejde mellem fodboldudvalget og trænerne, der har fokuseret benhårdt på nøje udvalgte værdier.

I Tinglev IF er det legen med bolden, der er i fokus, for fodbold skal være sjovt. Fodboldudvalget, Tinglev IF

Individuel spillerpleje og DBU Børneklub
Forud for 2022 besluttede fodboldudvalget, at der til hvert hold skulle tilknyttes minimum to trænere, så hver enkelt spiller kan føle sig set og trænet hver gang.

Primært børneårgangene har været i fokus. Her har klubben bl.a. prioriteret på sociale medier at bringe kampreferater med positivt fokus, uanset hvordan det resultatmæssige udbytte har været. Det har givet pote, idet både forældre og andre fans har været begejstrede over tiltaget.

- Samtidig har vi sendt flyers rundt i byens børnehaver og skoler, men det er nok mere det gode rygte, der spreder sig, lyder det i indstillingen fra Tinglev IF's fodboldudvalg.

Tinglev IF valgte også at springe med på DBU Børneklub-vognen for at signalere og fortsætte arbejdet med, at børnefodbolden har førsteprioritet.

- I Tinglev IF er det legen med bolden, der er i fokus, for fodbold skal være sjovt, er budskabet fra den sønderjyske klub.

DBU Børneklub LOGO Rød

Tysk mindretal med i dansk foreningskultur
DBU Jyllands magasin, Fodbold, havde også hørt rygtet om den fremgangsrige klub og var på besøg med blok og kamera i september (se side 42-45).

Forretningshemmeligheden bag klubbens eksplosive vækst viser sig nemlig også at være et skifte i klubkulturen. Tidligere har hver gruppe passet sit i byen nær den tyske grænse, men fodboldklubben har formået at tiltrække en del nye medlemmer fra det tyske mindretal.

Dermed har byens skoler fået et fælles samlingspunkt i fodboldklubbens trygge miljø, hvor der er plads til alle. Og når børnene spiller fodbold sammen, træffer forældrene også hinanden og et helt nyt fællesskab er født.

Tillykke til Årets Fodboldklub: Tinglev IF
Prisen til Tinglev IF som Årets Fodboldklub blev overrakt ved DBU Jylland Region 4's årsmøde den 17. november i Vejen. Med et stort tillykke betyder det også, at klubben er med i opløbet til at blive Årets Fodboldklub i Danmark, hvilket afgøres i starten af 2023.

Med den regionale pris følger en statuette, et diplom, en buket og et flot banner.