Fem førstepladser med mindst fire oprykninger til følge. Det er den positive læsning for Vorup FB’s seniorafdeling efter en helt utrolig god efterårssæson.

På herresiden blev det til fire førstepladser til klubbens fire hold. Fra førsteholdet i Jyllandsserien 1 til fjerdeholdet i Serie 5. Samtidig lykkedes det også for klubbens bedste mandskab på kvindesiden at indtage duksepladsen i Jyllandsserien.

Jonas Vestergaard Mogensen er sportschef i Vorup FB, og han er naturligvis glad for den øjeblikkelige succes i klubben.

- Det er jo voldsomt positivt. Hvis vi skal koge succesen ned i en overskrift, så er det helt sikkert, at det er det sociale, der bærer klubbens hold frem, siger sportschefen, som for nylig er ansat 25 timer om ugen i klubben, og hvor hans overvejende fokus er rekruttering af børn og unge, pleje af sponsorer og fokus på frivillighed.

Træningstur til Malaga
Jonas Vestergaard Mogensen er samtidig spillende træner for klubbens næstbedste herrehold, som nu skal en tur op i Serie 1.

Han påpeger, at der er et meget stærkt fællesskab på tværs af holdene, både hos kvinder og mænd, og at det giver spillerne ekstra gejst til at kæmpe for hinanden og klubben.

- Alle vil give alt for klubben, og klubben vil gøre alt for spillerne. Vi tilbyder fælles arrangementer, fx fællesspisning, men også en årlig træningstur til Malaga, som er blevet meget populær. I foråret var vi hele 75 spillere af sted, siger sportschefen og tilføjer, at meget af betalingen skaffer spillerne ved frivilligt arbejde.

Se alle Vorup FB’s førstepladser:

Herrer:
Jyllandsserien 1
Serie 2
Serie 3
Serie 5

Kvinder:
Jyllandsserien

Der bliver ikke fundet en oprykker fra herrernes Jyllandsserie 1 i efteråret. Rækkens førsteplads får som belønning for placeringen tre point med over i forårets pulje, hvor der så skal findes en eller flere oprykninger til Danmarksserien.

Vorup FB har en stor seniorafdeling, og derfor glæder det også Jonas Vestergaard Mogensen, at spillerne er gode til at hjælpe på tværs af holdene.

- Det mærker vi helt konkret, når der kommer oversiddende førsteholdsspillere med på vores hold. De giver den max gas uden nykker. Det er ikke mindst også vores træner, Svenne Poulsens, fortjeneste. Han dyrker sammenholdet og er meget vellidt i klubben, siger han.

Gode forhold giver stor tilgang
Afdelingen har ifølge sportschefen oplevet en ”kolossalt” stor tilgang, som har været med til at styrke bredden og hæve kvaliteten. Og spillerne bliver da også forkælet.

- Vi forsøger at hæve overliggeren og tilbyder træningstøj og tøjvask, så de egentlig bare skal komme og levere som fodboldspillere.

Desuden kan spillerne vælge, at deres kontingentbetaling foregår månedligt. Det mener Jonas Vestergaard Mogensen, at de unge spillere nemmere kan forholde sig til.

- De unge folk kigger efter, hvor de kan få mest for pengene. Vi tilbyder et fint niveau og gode forhold. Og det har altså givet nogle gode resultater, kan vi jo se, lyder det afsluttende fra Jonas Vestergaard Mogensen, der altså er både sportschef og spillende træner i Vorup FB.