En mangeårig, dedikeret og kompromisløs frivillig indsats for breddefodbolden udløste onsdag aften jysk fodbolds fineste personlige hæder, DBU Jyllands Guldemblem.

Modtageren var Ole Ladefoged, 55 år, frivillig leder i Næsbjerg/Rousthøje Ungdoms og Idrætsforening (NRUI) og næstformand i DBU Jylland.

Overrækkelsen fandt sted på NRUI’s generalforsamling, hvor Ole Ladefogeds bestyrelseskollega fra DBU Jylland, Hans Mogensen, dukkede op med det glade budskab:

- Ole, fodbolden har betydet meget i dit liv, men du har i høj grad også sat dine aftryk på fodbolden, derfor har du i sandhed fortjent denne pris, sagde Hans Mogensen blandt andet i sin tale til guldemblem-modtageren.

Aktiv frivillig siden 1982

Ole Ladefoged begyndte sit virke som frivillig træner og leder i 1982, hvor hans første tjans – som 16-årig - var en assistent-trænerrolle for et ungdomshold i NRUI.

Siden blev han også bestyrelsesmedlem i klubben og sågar også fodboldformand som 22-årig, og i dag er han kampfordeler, selvom bopælen nu hedder Varde. En post som han har varetaget siden 2003.

Ved siden af klubarbejdet har han beklædt et hav af poster og roller i både DBU Jylland Region 4, DBU Jylland og DBU.

I 1994 blev han medlem af Region 4’s såkaldte Fodboldpatrulje.

Siden kom han også med i turneringsudvalget og i regionsbestyrelsen i DBU Jylland Region 4, og i 2004 blev han tilmed også formand, og kom dermed også med i DBU Jyllands bestyrelse. Her har han siddet lige siden, er blevet næstformand, og i 2009 blev han også valgt til DBU’s bestyrelse.

Og han har såmænd også fejret 25 års jubilæum som medlem af dansk fodbolds øverste demokratiske organ, DBU’s repræsentantskab.

Uanset hvor mange poster og hvor megen indflydelse Ole får, er det altid med henblik på at sikre fodbolden de bedste vilkår. Ikke for sine egne interesser. Hans Mogensen, bestyrelsesmedlem, DBU Jylland

Fodbolderfaringer har åbnet nye døre

Ole Ladefoged har selv tidligere fortalt, at hans læring og erfaringer fra fodboldens verden i høj grad har været medvirkende til at bane vejen for, at han i dag kan sidde i en lederstilling i sit civile liv. Aktuelt som servicechef med personaleansvar hos Team Truck i Varde

- Det siger jo meget om, hvad frivilligt arbejde og foreningslivet kan, og kan jeg godt skrive under på, at der er noget om det. For jeg har også fulgt Oles udvikling gennem årene - fra en måske lidt usikker ung mand på talerstolen på Region 4’s årsmøde til i dag, hvor Ole ofte og gerne sætter sig i spidsen for at fremme og udvikle fodbolden. Og aldrig viger tilbage for at tage kampen op mod selv de mest betydningsfulde fodboldfolk, hvis han synes, at noget skal ændres eller er uretfærdigt, sagde Hans Mogensen og fortsatte:

- Og det er aldrig for at opnå personlig vinding, at Ole gør tingene. Uanset hvor mange poster og megen indflydelse Ole får, er det altid med henblik på at sikre fodboldklubberne de bedste vilkår. Ole elsker fodbold, og jeg kan garantere, at Ole altid har klubbernes, de frivilliges, de aktives og hele breddefodboldens ve og vel i tankerne, når han gør noget, sagde Hans Mogensen i sin tale ved overrækkelsen.

Guldemblem-modtager nr. 91

Med hæderen er Ole Ladefoged blevet indehaver nr. 91 af DBU Jyllands Guldemblem, som oprindeligt blev indstiftet i 1943.

Guldemblemet gives til personer, som gennem et langt frivilligt og ulønnet arbejde har gjort en forskel for fodbolden og fodboldklubberne.

Det er kun lederbedrifter ud over det sædvanlige, der kan udløse et Guldemblem, hvilket det begrænsede antal modtagere også er en dokumentation på.