Den netop forlængede velfærdsalliance mellem Kolding Kommune, DBU og DBU Jylland er samtidig startskuddet til en lang række nye og spændende tiltag.

Aktiviteter som skal gavne kommunens borgere, løfte velfærden og styrke de lokale fodboldklubber.

Bl.a. vil projektet "Fodbold For Fremtiden" blive rullet ud. Formålet er at gøre vejen ind til arbejdsmarkedet kortere for unge, der i lang tid har stået uden job på hånden.  

I kommuner, hvor "Fodbold For Fremtiden" allerede er på dagsorden, har fodbold, fællesskab og faste rutiner allerede vist sig at være en stor hjælp for de unge.

Et godt eksempel

Borgmester Knud Erik Langhoff er begejstret over, at de flere borgere i kommunen via velfærddsalliancen får yderligere muligheder for at leve et aktivt liv:

- Velfærdsalliancen er et godt eksempel på et tværgående samarbejde, hvor vi på tværs af organisationen samt med eksterne aktører udvikler nye meningsfulde løsninger til gavn for den enkelte borger. Jeg er derfor stolt af at vi som Bevæg dig for livet – visionskommune nu tager skridtet og indgår en forpligtende aftale med DBU og DBU Jylland, som styrker mulighederne for et sundt og aktivt liv i Kolding Kommune, udtaler Knud Erik Langhoff.

Han suppleres af formand for Region 3 i DBU Jylland, Claus Warming:

- Jeg er utrolig glad for den flotte aftale, der er indgået med Kolding Kommune om at styrke vores fælles Velfærdsalliance. Samarbejdet er allerede sparket godt i gang, og det kommer til at gavne en masse af kommunens borgere, der nu får en mulighed for at blive en del af fodboldens fantastiske fællesskab i klubberne. I første omgang glæder jeg mig over, at "Fodbold For Fremtiden"-indsatsen kan være med til at hjælpe vores unge menneskers vej mod et job, siger Claus Warming.

Samarbejdet kommer til at gavne en masse af kommunens borgere, der nu får en mulighed for at blive en del af fodboldens fantastiske fællesskab i klubberne. Claus Warming, formand, DBU Jylland Region 3

Også hos DBU er man glade for forlængelsen af aftalen:

- Fodbold bidrager med meget positivt til mange mennesker. Det ser vi allerede i Kolding Kommune, men vi kan kun være glade for, at den nye aftale rammer endnu bredere. I den finder vi endnu en række af sociale initiativer, der skal gøre en positiv forskel for flere, siger Jesper Møller, formand i DBU.

Mange bredde-initiativer

Samarbejdsaftalen vil have stor indvirkning på kommunens velfærdsområder. Borgere der er hjertepatienter, demensramte eller har gennemgået kræftbehandling vil, som en del af genoptræningen, få et motionsforløb som f.eks. motionsfodbold eller fodboldfitness. Forløbene styrker fællesskabet og sammenholdet, der sikrer et vedvarende engagement for at vedligeholde træningen og være sammen med andre.

I alt indeholder velfærdsalliancen følgende bredderelaterede-tiltag:

  • Beskæftigelsesindsats: "Fodbold For Fremtiden"
  • Sundhedsindsatser: Evidensbaserede motionskoncepter med fodbold som omdrejningspunkt: Fondsfinansierede koncepter som: "Fodbold For Hjertet" og "FC Demens"
  • Skills Camp: Et uddannelsesforløb for rollemodeller/hjælpetrænere for unge i socialt udsatte boligområder.
  • DBU’s Børnefodboldstrategi: I forbindelse med Velfærdsalliancen vil der også blive sat fokus på at styrke udviklingen af børnefodboldmiljøerne i Kolding. Med udgangspunkt i DBU`s Børnesyn vil fodboldklubberne og lokale aktører gå sammen om at få udrullet DBU´s nye Børnefodboldstrategi.


Som en del af aftalen vil kommunen desuden kunne se frem til at blive vært for tre DBU-ungdomslandskampe de kommende år.

Velfærdsalliancen mellem DBU, DBU Jylland og Kolding Kommune har tidligere løbet i tre år, men er nu forlænget til og med 2025.

Kolding2 DBU's formand, Jesper Møller og Koldings borgmester, Knud Erik Langhoff, underskriver forlængelsen af velfærdsalliancen. DBU Jyllands repræsentant var desværre i at deltage. (Foto: DBU Jylland)