Vil du have indblik i nye tendenser inden for pige-/kvindefodbold fra en landskendt fodboldekspert? Så kom med, når DBU Jylland Region 1 inviterer til inspirationsdag for pigetrænere den 12. marts i Hjørring.

Arnela Muminović har stor indsigt i dansk pige-/kvindefodbold – både som spiller, journalist og ekspert, og hun er en af tre oplægsholdere, der besøger det nordjyske.


Dansk kvindefodbold har de senere år fået meget mere opmærksomhed i medierne. Men hvordan kan det være, Danmark klarer sig godt i international fodbold – både på landsholdet og med antallet af spillere i udlandet?

Det er noget af det, Arnela Muminović vil komme ind på i sit oplæg. Hun løfter dog lidt af sløret:

- Der er flere grunde til, at vi i Danmark gør det så godt. Vi har tidligt taget det seriøst, og så har pige-/kvindefodbolden tiltrukket dygtige trænere, fordi det er populært at træne piger her i Danmark. Man bliver nemlig udfordret på en helt anden måde.

Og så glemmer jeg aldrig, da jeg til en turnering vandt splinternye fodboldstøvler. Det var helt vildt stort, for jeg spillede jo bare i støvler til en 50’er i Rema eller sådan noget. Arnela Muminović


Og så har vi en kultur i Danmark, som måske gør det lidt nemmere at være pigespiller:

- Der bliver ikke kigget skævt til pigefodboldspillere herhjemme på samme måde som i andre lande. I de mindre klubber ser vi jo også piger, som bare spiller med drengene på de yngre årgange.

Kom til Danmark som 8-årig
På oplægget vil Arnela Muminović komme ind på sin egen historie i fodboldverdenen. Da hun var bare otte år gammel, flygtede hun med sine forældre til Danmark. Her endte hun i den midtjyske by Kjellerup, hvor fodbold hjalp til med at integrere ikke bare hende, men også hendes forældre:

- Jeg fik tætte veninder, og mine forældre stod på sidelinjen og kom i snak med de andre forældre, så fodbolden hjalp både min familie og mig.

Fodbolden har også givet nogle af de bedste oplevelser:

- Jeg kan jo stadig huske de ture, hvor vi har overnattet. Og så glemmer jeg aldrig, da jeg til en turnering vandt splinternye fodboldstøvler. Det var helt vildt stort, for jeg spillede jo bare i støvler til en 50’er i Rema eller sådan noget.

Senere gik det stærkt for Arnela Muminović, som nåede at spille i den bedste danske række og flere ungdomslandskampe. Hvis du vil høre mere, kan du stadig nå at tilmelde dig inspirationsdagen i Dana Cup Sport Center lørdag den 12. marts.


En dag i pigefodboldens tegn
Det er ikke kun Arnela Muminović, der vil gøre deltagerne klogere den 12. marts. Tidligere landsholdsspiller og nuværende U19-assistenttræner Kristine Pedersen og Frank Johnsen melder sig som også som oplægsholder. Frank Johnsen har tidligere været assistent på U16-pigelandsholdet og både chef- og assistenttræner for flere pigeungdomshold i Brøndby IF.

Du kan læse mere om programmet ved at klikke dig videre her.