Med formålet om at sikre et kvalitetsløft i Viborg FF’s samarbejdsklubber gennem DBU’s børnestrategi og Viborg FF’s Projekt Børneudvikler, har Viborg FF og DBU Jylland nu givet håndslag på et samarbejde for at opnå netop det. 

Samarbejdet blev markeret torsdag den 17. marts på Viborg FF’s anlæg, hvor både Viborg FF og DBU Jylland kom med deres tanker om, hvordan aftalen kommer klubberne, og ikke mindst børnene, bedst muligt til gode.

Den naturlige vej at gå
For Viborg FF har samarbejdet ligget lige til højrebenet. Det fortæller børneudviklingstræneren i klubben, Christian Borup:

- Vi satser stort på børnefodbolden i Viborg FF, så det har været meget naturligt for os at indgå samarbejdet med DBU Jylland. DBU’s børnestrategi går i god tråd med vores eget Projekt Børneudvikler, så det har været en helt naturlig vej for os at gå.

Han bliver suppleret af Rasmus Stenild, der er talentchef i Viborg FF:

- Vi vil løfte børnefodbolden og skabe de bedst mulige rammer i vores samarbejdsklubber. Vi har en fælles vision, fælles værdier og tanker for børnefodbolden, så det har været meget oplagt at gå sammen, så vi er flere, der løfter. Han fortsætter:

- Samtidig er det også et vigtigt signal at sende til vores samarbejdsklubber, at vi mener det her alvorligt, og at vi vil have det ud at leve i klubberne. Vi bruger enormt meget krudt på det i forvejen, så samarbejdet er et godt supplement for både os og vores samarbejdsklubber.

Børnestrategien kommer ud at leve
Rasmus Stenild tilføjer desuden, at de i Viborg FF håber, at samarbejdsklubberne på sigt selv kan tilknytte børneudviklingstrænere, så de kan arbejde videre på det fundament, der i øjeblikket er ved at blive bygget.

DBU Jyllands børnefaglige rådgiver, Peter Davies, ser også samarbejdet med Viborg FF som endnu et skridt i den rigtige retning:

- Vores mål er at have verdens bedste børnefodbold her i Danmark, og derfor glæder det os, at flere og flere klubber gerne vil spille med. Viborg FF er en stor klub med mange samarbejdsklubber, og det betyder jo, at vi kan få børnestrategien ud at leve endnu flere steder, så vi kan blive ved med at skabe gode og sunde børnemiljøer.

Peter Davies giver også udtryk for, at de fra starten var imponeret over det, Viborg FF allerede havde sat gang i:

- Vi kunne allerede på de indledende møder se, at Viborg FF havde gang i et spændende projekt med deres Projekt Børneudvikler, og at de var nået langt med det. DBU Børneklub spiller rigtig godt sammen med Projekt Børneudvikler, så det var faktisk en no-brainer at indgå i et samarbejde. 

I får hjælp, hvis I ønsker at blive DBU Børneklub

Så snart klubben har lavet en aftale med lokalunionen om et samarbejde, stiller lokalunionen en børneklubrådgiver til rådighed, som sammen med klubben går i gang med arbejdet mod at gøre klubben til så god en børneklub som muligt. I første omgang vil børneklubrådgiveren sammen med jer arbejde henimod at opfylde de fire forudsætninger for, at I kan blive DBU Børneklub. Når I underskriver en samarbejdsaftale, stilles en DBU Børneklubrådgiver gratis til rådighed i op til 25 timer. 

Når I er godkendt som DBU Børneklub, tilbyder vi som forbund løbende sparring til såvel klubbens bestyrelse som klubbens børneudviklingstræner(e) og børnefodboldansvarlige, herunder facilitering af diverse netværk og uddannelse/kurser for klubbens børneudviklingstræner(e).


Støttet af Herrelandsholdet
Aftalen mellem Viborg FF og DBU Jylland er blandt andet blevet mulig, fordi Herrelandsholdet som en del af landsholdsaftalen har valgt at donere en sum af deres EM-bonus til børn i breddefodbolden. Pengene er med til at gøre det muligt at understøtte de nye børneudviklingstrænere, som skal hjælpe de mange børnetrænere i klubberne. I sidste ende er målet, at vi kan give børnene endnu bedre fodboldoplevelser.

Viborg FF's samarbejdsklubber 
Bruunshåb/Tapdrup Idrætsforening Houlkær IF
NUGF Viborg Overlund GF
Ravnsbjerg IF* Viborg B67
Møldrup/Tostrup IF SVIF (Sdr. Rind/Vinkel IF)
Foulum IF IF Trojka
Mammen IF Mønsted IF
Rødkærsbro IF Sjørslev/Demstrup IF
Sparkær IF Ulbjerg IF
Borup IF Skals FF
Løvel IF Rødding UIF
Vammen IF Hersom/Bjerregrav IF
Søndermarken IK* Viborg FF

* Klubber, der allerede har indgået aftale med DBU Jylland.