I Herning KFUM har de længe gået med tanken om at starte eFodbold op.

- Da chancen så bød sig med besøg af DBU Jyllands eFodbold-konsulenter, tænkte vi, at nu skulle det være. Og så slog vi til, fortæller Randi Pedersen, som er centerleder i Herning KFUM.

De 25 børn og 12 forældre blev indledningsvis delt op på klubaftenen. De to eFodbold-instruktører, Johan Gass og Henrik Selch, tog sig af hver sin gruppe, hvor forældrene blev orienteret om DBU Jyllands tanker og visioner om udbredelsen af aktiviteten, mens spillerne fik lov til at få en controller mellem hænderne.

- Forældre har generelt mange overvejelser omkring det at sende deres børn og unge til e-sport. Men computerspil er kommet for at blive. Så mit hovedbudskab til forældrene også denne glimrende aften i Herning KFUM var en opfordring til forældrene om at tage del i deres børns interesse og hjælpe dem, lyder det fra Henrik Selch. Han tilføjer:

- Det klogeste som forælder til et spilhungrende barn er at spille med på interessen og indgå i en dialog med den lokale fodboldklub om det i stedet for at blokere barnets lyst til at ”gå til esport”, lyder det fra DBU Jyllands eFodbold-konsulent.

Vindere og mere eFodbold på vej
Snakken i Herning gik også på, hvad der kræves af såvel bredde FIFA-spillere som af de professionelle med hensyn til kost, søvn, fysisk træning for at forbedre sig og deltage i DBU eFodbold-turneringer.

Efter de indledende runder af FIFA-turneringen blev der serveret de lækreste pizzaer fra det lokale pizzeria, mens deltagerne hyggede sig.

Aftenen i Herning KFUM, der var det første i en DBU Jylland eFodbold-event tour hen over forsommeren, sluttede med kåring af vinderne af den spændende og intense interne turnering og præmieoverrækkelse.

- Kort sagt en super hyggelig aften, hvor mange gik herfra med ønske om at få startet noget mere eFodbold op i klubben. Fra klubbens side har vi kun modtaget positive tilkendegivelser over arrangementet og et ønske at få startet flere eFodbold-hold op i klubben, siger Randi Pedersen fra Herning KFUM afslutningsvis.