Der bliver sat ind på, at alle skal kunne spille fodbold i den nye velfærdsalliance mellem Vejle Kommune, DBU og DBU Jylland.

Motionsfodbold for særlige målgrupper, indsatser på pigeområdet og klubudviklingsforløb er bare nogle af de punkter, der indgår i aftalen. Og det er noget der glæder Bent Clausen, formand hos DBU Jylland:

Fodbold er for alle
- Hos DBU Jylland er vi glade for velfærdsalliancen mellem Vejle Kommune, DBU og DBU Jylland. Med aftalen får vi optimale muligheder for at understøtte fodboldklubbernes positive udvikling. I fællesskab sætter vi bl.a. fokus på at få flere piger til at spille fodbold, klubudviklingsforløb for klubberne samt et målrettet uddannelsesforløb for unge rollemodeller og hjælpetrænere i socialt udsatte boligområder i samarbejde med DIF get2sport, udtaler han og afslutter:

- Fodbold er for alle, og vi ønsker at bidrage til, at endnu flere vejlensere bliver inkluderet i vores fantastiske fodboldfællesskab hos de lokale klubber.

Ud over de mange initiativer med fodbold for alle, vil også U21-herrelandsholdet få base i Vejle til og med år 2024.

Aftalens indhold på breddedelen

  • Sundhed: Motionsfodbold for særlige målgrupper
  • Pigefodbold: Rekrutteringsindsatser såsom ’Playmakers inspired by Disney’ og ’Pigeraketten’
  • Klubudviklingsforløb for lokale fodboldklubber
  • Social indsats: Samarbejde om et fælles uddannelsesforløb for at engagere flere unge rollemodeller/hjælpetrænere i socialt udsat boligområde i samarbejde med DIF get2sport-indsatsen i Vejle Kommune
  • Børnefodbold: Samarbejde om at styrke børnefodboldmiljøerne via DBU’s Børnefodboldstrategi
  • Parasport – fodbold for alle: Der er en hensigtserklæring om at samarbejde om at koble fodbold og parasport sammen

Børnene (ekstra meget) i fokus
Der er i velfærdsalliancen også indtænkt muligheder for at understøtte samarbejdet med at styrke børnefodbolden. Det sker bl.a. via konceptet Bold & Bevægelse, der er målrettet de 2-4-årige. Konceptet mod at skabe en brobygning og kendskab mellem lokale børnehaver og fodboldklubber samt bringe glæden for leg med bolden ind hos børnehavebørnene.

I forvejen har Future Vejle og DBU Jylland indgået et samarbejde, der betyder, at Vejle Boldklub arbejder for bedre børnefodboldmiljøer i klubbens 27 samarbejdsklubber. Aftalen giver i øvrigt samarbejdsklubberne mulighed for netværk, oplevelser for børn og trænere samt workshops og interne kurser.

Kobling mellem elite og bredde
Gennem andre velfærdsalliancer har erfaringen vist, at aktiviteter med kobling mellem elite og bredde er en succes. Også i Vejle Kommune vil man forsøge med aktiviteter, hvor både elite og bredde indgår.

Og de har nærmest allerede været i gang. Da U21-landsholdet senest var forbi i forbindelse med EM-kvalifikation, besøgte de fodboldklubben Jelling FS til en fantastisk dag og til stor fornøjelse for klubbens medlemmer. 

Velfærdsalliancen løber i første omgang til og med 2025.