DBU Jylland ønsker at lave så gode turneringer til de jyske klubber som muligt, og nu har turneringsfolkene fået nye, ekstra værdifulde redskaber i værktøjskassen for at kunne indfri dette mål.

Udgangspunktet for DBU Jyllands turneringer er fortsat de faste turneringsbestemmelser.

Men tiden har vist, at der et øget behov for fleksibilitet og fokus på det enkelte hold, og det har DBU Jyllands turneringsfolk nu fået af bestyrelsen.

Helt konkret drejer det sig følgende tre redskaber:

1) Mulighed for at slå niveauer sammen i herre ungdom

DBU Jyllands Ungdomsudvalg har fået bemyndigelse til at tilrette antallet af niveauer i de enkelte årgange på baggrund af antal tilmeldte hold for at sikre rimelige kørselsafstande på alle niveauer.

Der tages udgangspunkt i en ”grundmodel”, der udstikker rammerne for, hvor mange hold der som minimum skal være på et niveau for, at det enkelte niveau bevares. Ellers kan niveauet lægges sammen med et andet.

Det vil dog stadig være muligt at fastholde et niveau med færre hold end det beskrevne, hvis f.eks. geografien taler for at gøre det.

Der tages udgangspunkt i nedenstående grundmodel (som udgangspunkt kun for U16, U17 og U19 Drenge) 

Liga 1: 16 hold
Liga 2: 24 eller 32 hold
Liga 3: 36, 42 eller 48 hold
Liga 4: 48 hold eller derover
Liga 5: 48 hold eller derover

2) Større fleksibilitet i ungdomsturneringen for piger

DBU Jyllands turneringsfolk har også fået mandat til at praktisere større fleksibilitet i pigeturneringerne.

Den ekstraordinære fleksibilitet på pigesiden er nødvendig, fordi der er store forskelle på DBU Jyllands drenge- og pigeturneringer. F.eks. er antallet af deltagende pigehold væsentligt lavere end på drenge-siden, hvilket gør det sværere at lave gode turneringstilbud til alle.

Derfor får Ungdomsudvalget nu mulighed for at bryde med de faste rammer i Turneringsbestemmelserne og ændre på niveauer, puljestørrelser, regulere på antallet af kampe, indlægge friweekends m.v. for at sikre forsvarlige kørselsafstande og en tilfredsstillende matchning for holdene.

3) Det enkelte hold sættes i fokus

Frem over vil der helt generelt blive sat mere fokus på det enkelte hold i DBU Jyllands turneringer.

Det betyder helt konkret, at DBU Jyllands turneringsadministration vil kontakte specifikke klubber, hvis man vurderer at kunne give et bedre turneringstilbud til det enkelte hold ved at flytte det et niveau op eller ned. Bemyndigelsen gælder også til at kunne flytte et hold en årgang op eller ned. 

Alle ovenstående ændringer blev vedtaget af DBU Jyllands bestyrelse på et møde den 24. maj efter indstillinger fra Ungdomsudvalget og Turneringsgruppen.