Meget symptomatisk dannede Stensballe IK ramme om markeringen af forlængelsen af velfærdsalliancen mellem Horsens Kommune, DBU og DBU Jylland.

Det var nemlig i Stensballe IK, hvor ’Fodbold for Hjertet’-holdet startede op i den oprindelige aftale. I den nye aftale er der da også indskrevet opstart af endnu et ’Fodbold for Hjertet’-hold i Horsens Kommune. 

’Fodbold for Hjertet’-konceptet er dog langt fra det eneste, der er indskrevet i den forlængede aftale. Der er især fokus på sundhed og bedre rammer for pige- og kvindefodbolden. Peter Sørensen, der er borgmester i Horsens Kommune, sætter nogle ord på alliancen:

- Vi er enormt glade for at kunne fortsætte Velfærdsalliancen, da vi har et stort fokus på at skabe motionstilbud for flere forskellige målgrupper, som ikke i forvejen er aktive. Her er det vigtigtat udviklingen af de lokale fodboldklubber bliver gjort i et godt samarbejde med DBU - til glæde for børn, voksne og seniorer – og på tværs af køn og med en særlig indsats for at få flere piger til at starte til fodbold,” siger Peter Sørensen.

Engagerede trænere, ledere og klubber
For at få flere piger ind i klubberne skal der være trænere, ledere og bestyrelsesmedlemmer, der alle brænder for at gøre en ekstra indsats for pigefodbolden. Desuden skal der sættes et ekstra fokus på at opstarten af flere fodboldhold for piger.

Horsens Underskrift Overligger Konkurrence Overliggeren sættes højt i den nye Velfærdsalliancen mellem Horsens Kommune, DBU og DBU Jylland, og netop derfor blev dagens underskriftsseance af Velfærdsalliancen afsluttet med en ’Ram-overligger-konkurrence’. En deltager fra det lokale ’Fodbold For Hertet’-hold endte med at slå både holdkammerater, politikere og embedsfolk fra Horsens Kommune, DBU/DBU Jylland og løb med både hæder og sejren.

Formand for DBU, Jesper Møller, glæder sig over, at tilbuddene omfavner mange i den nye aftale:

- Det er helt naturligt for os at forlænge samarbejdet med Horsens Kommune. Her får vi en stærk samarbejdspartner, hvor vi sammen kan styrke udviklingen af pigefodbolden og sundheden. Nu udvider vi samarbejdet med at sparke flere sundhedsprojekter i gang, så endnu flere borgere i Horsens kan få glæde af en aktiv hverdag med fodbolden.

Også Søren Juul Jensen, der er bestyrelsesmedlem hos Region 3 i DBU Jylland glædes over samarbejdet:

- Jeg synes, det er fantastisk, at vi nu har givet håndslag og underskrift på vores fælles samarbejde om at styrke og udvikle pigefodbolden hos klubberne i Horsens Kommune. Derudover giver aftalen endnu flere borgere mulighed for at blive en del af fodboldfællesskaberne via motionsfodbold og fodboldfitness.

Breddeindhold i velfærdsalliancen

Udvikling af pigefodbolden 

  • Etablering af fælles platform for udvikling af pigefodbolden via ’Horsens Pigefodboldforum’
  • Klubudvikling for at få flere trænere/ledere/bestyrelsesmedlemmer, der brænder for pigefodbolden
  • Rekrutteringsaktiviteter til at opstarte flere pigehold og herigennem få flere piger til at spille fodbold
  • Individuel og fælles klubudvikling for at understøtte pigefodbolden vilkår


Sundhedsfokus

  • Opstart af ’Fodbold For Hjertet’-hold
  • Opstart af ’FC Demens’-hold
  • Opstart af ’Motionsfodbold/Fodbold Fitness’-hold

Motion skal gøre en forskel
De nye sundhedstiltag, der med den nye aftale bliver sat i værk i Horsens Kommune, er projekterne ’Fodbold for Hjertet’ og ’FC Demens’. Begge tiltag er motionsfodbold, som samler udsatte målgrupper i et fællesskab omkring fodbolden.

Konceptet ’Fodbold Fitness’ bliver også rullet ud i kommunen. Tilbuddet kombinerer fodbold- og fitnesstræning og er målrettet kvinder og mænd uden stor fodbolderfaring, så alle kan være med uanset niveau.

Aftalen skydes officielt i gang d. 1. august 2022 og løber i første omgang til 31. juli 2025.