Der er lagt i kakkelovnen til store dramaer rundt omkring i de jyske fodboldklubber denne uge. Det er nu, det skal afgøres, hvem der rykker op, og hvem, der rykker ned.

Det er på tirsdag og lørdag, det hele går løs, alt efter hvilken række, der bliver spillet i. I forbindelse med playoffkampe i Jyllandsserien skal der nemlig spilles to kampe, før man ved, hvem der spiller i Jyllandsserien efter sommerferien.

Aarhus Black Vipers jagter anden oprykning i træk i en dramatisk pulje
I en af de ualmindeligt tætte puljer, nappede Aarhus Black Vipers andenpladsen i deres Serie 1-pulje efter nærmest dødt løb mellem tre hold de sidste fire runder. De skal spille sig tættere på Jyllandsserien i dag, tirsdag, når de møder Silkeborg KFUM. Kristian Dam, der er træner på holdet, fortæller om den dramatiske afslutning i puljen:

- Vi vidste, at hvis vi vandt den sidste kamp mod Kolind/Perstrup IF, ville vi også få andenpladsen. Men de havde også noget at spille for, fordi de kunne undgå nedrykning med en sejr. De er også oprykkere, og vi tabte faktisk til dem i den sidste kamp, da vi begge spillede Serie 2 sidste år, så det ville ikke blive en nem kamp.

Aarhus Black Vipers vandt dog kampen 3-1, og de i løbet af sæsonens sidste syv kampe blev det til hele seks sejre og en enkelt uafgjort. Nu gælder det altså kampen mod Silkeborg KFUM. Og de er klar, fortæller cheftræneren:

Find hele programmet her
Der spilles playoff

  • tirsdag den 21. juni 2022 
  • lørdag den 26. juni 2022

- Vi er selvfølgelig klar og glæder os helt vildt. Ingen havde troet det her for to år siden, hvor vi lå med et hold i Serie 3. Nu har vi to hold, der spiller om oprykning. Men vi glæder os til at spille mod et godt hold, og som jeg forstår det, er det en gruppe unge drenge, der kan løbe. Så vi skal være de kloge.

Topscorer ude
Kampen mod Silkeborg KFUM bliver dog uden holdets topscorer:

- Vi mangler vores topscorer, Jeppe Aarhus. Han har været i kanonform og scoret 13 mål for os her i foråret. Det er mere end godkendt for et oprykkerhold. Men vi finder forhåbentlig en løsning, afslutter cheftræner Kristian Dam.

Sikkert er det dog, at der kommer tænding på de jyske fodboldbaner i løbet af ugen – fra Jyllandsserien til Serie 4.