De seneste par uger har der været afviklet et væld af de altid spændende kampe om de jyske mesterskaber (og de jysk/fynske mesterskaber i nogle af rækkerne). Kampene har budt på sejre og nederlag. Jubel og sorg. Glæde og skuffelse.

Vi har i weekendvarmen haft gode repræsentanter ude for at overvære flere af kampene, og herunder følger et kampreferat af udvalgte kampe, set med en neutral ambassadørs øjne.

U14 Drenge Liga 2B

U14 Drenge Liga 2b
Støvring IF – Vinding SF, 1-0

Finalekampen i U14 Drenge Liga 2b mellem Støvring IF og Vinding SF blev afviklet på Frederiks Stadion. De to kompetanter i finalen var begge oprykkere fra Liga 3. De havde således nærmest overpræsteret blot ved at kvalificere sig.

Det blev en tæt og jævnbyrdig kamp, hvor de 28 grader og højt solskin i høj grad var til mere glæde for de medrejsende tilskuere, end de kæmpende spillere. 1. halvleg var meget lige og uden nævneværdige målchancer. Højdepunktet var den tiltrængte drikkepause.

I 2. halvleg spillede Vinding sig til et overtag og Støvring blev tilmed idømt gult kort. Dette medførte flere nærgående afslutninger af Vinding, men uden det medførte scoring. I stedet blev det afgørende mål scoret af Støvring i det 67. minut.

Et hjørnespark fra venstre side blev ved forreste stolpe med fint teknisk udførelse headet i mål af Gustav Pedersen.

Vinding måtte dermed smage sandheden om vigtigheden af score i sin gode periode.
Tak til Alheden IF, dommertrioen samt de 2 hold og deres tilhængere for en velafviklet kamp i en god sportslig ånd.

U15 Drenge Liga 2

FC Skanderborg – Team Østvendsyssel, 3-0

De gulblusede Skanderborg-spillere lagde bedst ud. I kampens 5. min. blev Mikkel Rasmussen sendt af sted i dybden på det rette tidspunkt på højre flanke, hvor han løb fra sin direkte markeringsspiller og serverede en ’sukkerbold’ til Gustav Frost, der koldblodigt hamrede bolden ind bag en chanceløs keeper  til 1-0. Et utroligt flot gennemspillet angreb, der fik gang i de mange supportere fra Skanderborg.

Allerede et par minutter senere viste måltavlen 2-0 i gult favør, da Asger Assenholt hamrede bolden i målet på et flot gennemspillet angreb. Optakten til denne scoring var nogle hurtigere kombinationer mellem flere spillere, hvor Team Østvendsyssel ikke formåede at følge med og dække de huller, der opstod mellem kæderne.

Kampens resultat endte med en sejr på 3-0 til Skanderborg, hvilket var helt fortjent. Team Østvendsyssel var naturligvis skuffet efter nederlaget, men måtte samtidig erkende, at de ikke på dagen havde de rette evner til at matche et fysisk stærkere hold fra Skanderborg.

U19 Drenge Liga 2 Glade JM-vindere fra Vorup FB i U19 Liga 2

Finalen om det jyske mesterskab I U19 drenge liga 2, var en udmærket kamp, dog resultatmæssigt ikke så jævnbyrdig som ønsket. Vorup FB afgjorde det allerede i 1. halvleg og med 3-0 ved pausen kunne de spille ”sikkert” i 2. halvleg, som endte 1-1, dvs. endelig resultat 1-4 og Vorup FB jysk mester 2022.

Kampen blev ledet udmærket af Rasmus – fløjtede ikke kampen i ”stykker”, men tillod spil lige til grænsen!

U14 Piger Liga 1B Indløb til JM-finalen mellem Fortuna Hjørring (i grønt) og Mejrup GU.

U14 Piger Liga 1B
Mejrup GU – Fortuna Hjørring, 5-2

Alt i alt en finale hvor det først til aller-, allersidst stod klart, hvem vinderen skulle blive. Holdene stod godt til hinanden. Jeg vil gætte på, at hvis de havde spillet ti kampe mod hinanden, så ville de vinde fem hver.

Der var stor gråd hos Fortuna (så selv DBU-ambassadøren fik tårer i øjnene), så jeg forsøgte at forklare dem, at der vil komme mange, mange flere kampe til dem, hvor de hver især både vil vinde og tabe. Og begge dele lærer man noget af og bliver bedre fodboldspillere. De er jo kun lige begyndt.

Og så lige ros en af vores fantastiske frivillige, der har taget flere finalekampe uden at kny – godt vi har sådan en som ham. En uundværlig klubmand der også fortjener et stort bifald for indsatsen.

Han er virkelig så involveret og havde sørget for finalebord med rød dug, medaljer på bakke og at det hele bare spillede.

Der var medaljepiger, der hjalp og til dem og andre børn, havde han også sørget for medaljer med Hadsund Boldklubs logo. Så stor ros til Hadsund IF og ikke mindst Martin Jensen.