MINDEORD:

Indehaver af DBU Jyllands Guldnål, Finn Mølgaard Jensen, er afgået ved døden, 86 år gammel.

Finn var en fantastisk frivillig leder – et forbillede for mange.
Altid med hjertet på rette sted.
Altid ydmyg og med tanke på andre før sig selv.
Altid klar til en uegennyttig indsats for store og små, men ungdommen stod Finns hjerte meget nær.
Et fint menneske, som via sin væremåde fik mange venskaber igennem Silkeborg IF og fodbolden.

Jeg mødte personligt bl.a. Finn til Silkeborg IFs store ungdomsstævne på Søholt-anlægget i Kr. Himmelfartsferierne. Her samledes ungdomsspillere fra nær og fjern og dystede på de mange fodboldbaner. Finn var en af bagmændene og hjalp selvfølgelig til, hvor han kunne. Om aftenen var det vigtigt for Finn, at klubbernes ledere mødtes, hyggede sig og talte fodbold, og selvfølgelig over smørrebrød, øl og en gammel dansk. Det kunne enten være hos Grethe og Finn privat eller i SIFs klubhus, Søholthuset. Og altid med en stor gæstfrihed. "Nu skal vi hygge os", sagde Finn.

Når man fik julekort fra Finn, var det altid med fokus på familien og de dejlige minder, som Finn havde haft igennem året og livet. Det kendetegnede Finn, at han altid så på livet igennem de positive briller. Det var et valg, Finn havde truffet, og det forfulgte han livet igennem.

Finn var gennem en menneskealder frivillig leder i fodbolden. Det er derfor også nærmest umuligt at opliste de bedrifter og den betydning, som han har haft for Silkeborg IF, fodbolden som helhed og ikke mindst de mange mennesker, som han har mødt på sin vej.

Men hans store indsats indbragte ham gennem årene stribevis af udmærkelser, legater og anerkendelser. Bl.a. DBU Jyllands Guldemblem, som han fik overrakt i 1997.

Familien, SIF og fodbolden har mistet et fint menneske.
Vore tanker går til familien.

Æret være Finns minde.

Bent Clausen
Formand
DBU Jylland

 

(Foto: Colourbox)