Grindsted GIF er Danmarks første officielle DBU Børneklub
Der er mange flere på vej, men Grindsted er den allerførste klub, der nu kan kalde sig for officiel DBU Børneklub.
Tirsdag aften klækkede den første DBU Børneklub ud; nemlig Grindsted GIF. Sammen med mange andre klubber arbejder de hver dag på at forbedre børnemiljøet i klubben.
Mathias ’Vips’ Jeppesen, der både er formand og børneudviklingstræner i klubben, er da også både glad og stolt over, de nu kan kalde sig DBU Børneklub:
- Det er et godt tegn på, at vi er first movers på noget, vi synes, er en rigtig god idé. Efter en samtale med Kristine Pedersen (klubrådgiver red.), tog vi det med til bestyrelsen, og der var hurtig bred enighed om, at børnefodbolden bare er det vigtigste – også fordi det fodrer opad. Mange af tingene arbejdede vi allerede med, men strategien gav rigtig god mening for os, og der var selvfølgelig stadig en del at arbejde med, og slutter af:
- At vi så er den første DBU Børneklub, er selvfølgelig prikken over i’et.
Mathias ’Vips’ Jeppesen er i øvrigt noget af en ildsjæl. Det kan du se i denne video, hvor DBU Jylland besøgte ham tilbage i oktober.
Hurtige og grundige
Det er DBU Jyllands klubrådgiver, Kristine Pedersen, der har haft kontakten med klubben gennem forløbet. Hun sætter nogle ord på processen:
- Vi besøgte Grindsted første gang i slutningen af september, hvor vi præsenterede børnestrategien. Og allerede i starten af oktober skrev de under på, at de ville arbejde mod at blive DBU Børneklub. Hele klubben har bakket op og arbejdet hårdt med Mathias i spidsen.
Hun fortsætter:
- Vi har haft en løbende dialog – blandt andet om, hvordan de både kan udleve DBU’s børnesyn og den børnepolitik, de nu har fået nedskrevet. De har arbejdet hurtigt og ikke mindst grundigt, og derfor er det også fortjent, at de nu officielt kan kalde sig DBU Børneklub, fortæller hun.
De fire forudsætninger for at blive DBU Børneklub
- Klubben skal prioritere børnefodbolden - både økonomisk og organisatorisk
- Klubben skal tilslutte sig og efterleve DBU's børnesyn
- Klubben skal tilknytte en kontraktlig forpligtet børneudviklingstræner i løbet af det første år som DBU Børneklub
- Klubben skal nedskrive, vedtage og efterleve en børnepolitik
Derudover har DBU Børnefodbold udarbejdet nogle klare anbefalinger, som klubben med fordel kan følge.
DBU Jylland tilbyder til gengæld 25 timers sparring, ligesom klubbens børneudviklingstræner(e) modtager uddannelse, netværk og meget mere.
Flere klubber på vej
DBU Jyllands direktør, Ove Lyhne, letter også på hatten for den sydjyske klub:
- Jeg vil først og fremmest lykønske Grindsted GIF, som virkelig har arbejdet intensivt. Og så glæder det mig, at vi lige nu har yderligere 75 klubber, som arbejder mod at bliver DBU Børneklub. Det er både store og små klubber, og det viser, at det er en model, hvor alle kan være med.
Han sender også ros mod de 75 klubber i Jylland, der har rettet fokus mod børnefodbolden:
- Vi kan se, at knap 70 procent af de 75 klubber i Jylland allerede har tilknyttet en børneudviklingstræner, og det viser bare, at det er noget, de virkelig vil, og det er jeg bare nødt til at rose dem for, lyder det.
Som DBU Børneklub modtager Grindsted nu både fysisk og digitalt materiale, så de selv kan synliggøre for medlemmer og målgrupper, at de er en DBU Børneklub.
Vil I være DBU Børneklub?
Ønsker jeres klub at høre mere om børnestrategien og måske arbejde med at blive DBU Børneklub, kan I læse mere lige her.