Hvilke sundhedsmæssige effekter har fodbolden helt konkret? Hvem kan bedre svare på det end fodboldforsker Peter Krustrup, som er professor i Sport & Sundhed ved Syddansk Universitet?

Så lige præcis Peter Krustrup har DBU Jylland og Esbjerg Kommune engageret til at træne og fortælle om begrebet "Sundhedsfodbold" torsdag den 17. marts, kl. 17.30-20 I Tjæreborg ved Esbjerg.

Det sker i forbindelse med det årlige kommunemøde med kommunens klubber, hvor "Sundhedsfodbold"-arrangementet er en åben aktivitet for alle interesserede (dog med tilmelding). Er din klub ikke bosiddende i Esbjerg Kommune, kan du godt være med til "Sundhedsfodbold" alligevel, tilmeld blot nederst på siden her.

Hvad kan du og din klub bruge "Sundhedsfodbold" til?
Med Peter Krustrups input kan du og din klub rette fokus helt konkret mod de målgrupper, der gerne vil opprioritere sundheden i deres hverdag, men som har haft svært ved at komme i gang, hvis ikke det også må være lidt sjovt imens.

  • Måske kunne klubbens M+32 og M+40-hold tiltrække lidt flere spillere, og måske endda sætte gang i en ugentlig træning, så de ikke kun 'nøjes' med at spille kampe?
  • Måske kunne seniorholdet få gang i nogle af de spillere, der satte fodboldkarrieren på pause for et par år siden, da de havde helt små børn?
  • Du kan sikkert selv forestille dig flere målgrupper, der sagtens kunne blive motiveret af at få lov at trille lidt med en fodbold (igen)?


Og måske kan din klub gøre træningen endnu mere sundhedsfokuseret for alle de spillere, der allerede er i gang på banerne?

Sådan foregår det torsdag den 17. marts
Arrangementet finder sted på kunstgræsbanen ved Tjæreborg Fritidscenter, hvor teoridelen og kommunemødet finder sted indenfor. Adressen er Skolevej 44, 6731 Tjæreborg.

Se aftenens program her
Kl. 17.30-18.45 Praktisk træning på kunstgræsbanen
Kl. 19-20 Præsentation af "Sundhedsfodbold" i Tjæreborg Fritidscenter
Kl. 20-21 Kommunemøde for klubberne i Esbjerg Kommune

 

Kom med gratis eller for en flad halvtredser

Er din klub bosiddende i Esbjerg Kommune, er arrangementet helt gratis at deltage i, for alle uden for Esbjerg Kommune koster det 50 kroner at være med i (pladserne fordeles fifty-fifty med deltagere i og udenfor Esbjerg Kommune).

Tilmeldingen foregår efter først-til-mølle princippet, da der er max. 100 pladser.
Tilmeldingsfrist: 13. marts.

Tilmeld dig senest 13. marts nedenfor

Er klubben ikke bosiddende i Esbjerg Kommune, tilskrives månedsfakturaen 50 kroner pr. deltager. Klubber udenfor Esbjerg Kommune kan dog ikke deltage i kommunemødet kl. 20-21.

Ønsker du at tilmelde dig som privatperson og ikke via din klub, så kan du kontakte DBU Jylland Region 4 på tlf. 8939 9940 eller mail: region4@dbujylland.dk.