Relationerne mellem fodboldklubber og kommuner i det øst- og midtjyske område får nu tilført et skud ekstra vitaminer.

Det sker i form af Emil Ballisager, 31 år, som pr. 1. februar er tiltrådt som ny kommunekonsulent i DBU Jylland.

Ansættelsen er en styrkelse af DBU Jyllands eksisterende kommune-indsats og hænger bl.a. sammen med den stigende interesse i kommunerne for at bruge fodbolden som et værktøj til at løfte bl.a. social-, uddannelses- og sundhedsområdet.

Den nye kommune-konsulent skal helt grundlæggende være med til at understøtte samarbejdet og relationerne mellem fodboldklubber, kommuner og DBU Jylland i det øst- og midtjyske område, men det er en særlig prioritet for DBU Jylland, at han skal have fokus på fodbolden i Århus, hvor der i særdeleshed er mange klubber, frivillige og aktive.

Skal styrke samarbejdet

- Klubber og kommuner har brug for hinanden, og med fodbold som omdrejningspunkt kan vi sammen skabe en masse værdi og gøre en masse gode ting til gavn for rigtig mange mennesker og de lokale samfund. Det er dette samarbejde, som jeg skal være med til at styrke endnu mere, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, siger Emil Ballisager, der også helt konkret kan hjælpe fodboldklubberne med at være bindeled til kommunen.

Emil Ballisager er født og opvokset i Århus og han har bl.a. en fortid som eliteungdomsspiller i AGF.

Han har en kandidatgrad i idræt fra Aarhus og Københavns Universitet og kommer til DBU Jylland fra en stilling som såkaldt DIF get2sport konsulent i Ishøj Kommune, hvor han gennem 3,5 år har arbejdet med at udvikle og styrke idrætsforeningerne i kommunen. Det har konkret handlet om at understøtte og styrke frivilligheden i kommunens idrætsforeninger, og bl.a. også sluse flere børn og unge fra boligområderne ind i et aktivt foreningsliv.

Mange igangværende tiltag i Aarhus

Emil Ballisager kommer til at indgå i DBU Jyllands kommune- og samfundsteam, der i forvejen består af en leder og to konsulenter, som til sammen dækker hele Jylland.

En kommunekonsulents opgave handler primært om at styrke relationen mellem kommune og de lokale foldklubber til gavn for begge parter.

Både omkring den løbende dialog og de daglige snitflader mellem parterne, men også omkring etableringen af såkaldte velfærdsalliancer, hvor en kommune og fodboldens parter forpligter hinanden til nogle særlige indsatser, f.eks. omkring sundhed, forebyggelse og det sociale område.

Klubber og kommuner har brug for hinanden, og med fodbold som omdrejningspunkt kan vi sammen skabe en masse værdi og gøre en masse gode ting til gavn for rigtig mange mennesker og de lokale samfund. Emil Ballisager, ny kommunekonsulent i DBU Jylland

DBU Jylland og DBU har p.t. 23 velfærdsalliancer med jyske kommuner, heriblandt Århus Kommune.

Indholdet i denne velfærdsalliance tog oprindeligt udgangspunkt i Nations League kampe, to årlige futsal landskampe samt fem klubudviklingsforløb. Derudover har der været fokus på løbende at udvide alliancen med ekstra breddetiltag, samt at understøtte eksisterende projekter. Det drejer sig f.eks. om:…

  • Fodbold for demente, sammen med ASA
  • FC Prostata for mænd med prostata-kræft, sammen med IF Lyseng
  • Fodbold for Hjertet, sammen Århus 1900
  • Et pigefodboldprojekt sammen med Hasle Boldklub
  • Et ældrefodbold-projekt, sammen med Viby IF
  • Et beskæftigelsesprojekt for ledige akademikere
  • Og endelig et projekt for ledige fleksjobbere sammen med Community Fodbold Aarhus

Velfærdsalliancen bliver desuden tilført yderligere initiativer til gavn for de århusianske fodboldklubber. Det drejer sig om fem gratis C1-træneruddannelseskurser, fem gratis forløb af Fantastisk Fodboldopstart for piger samt 10 gratis inspirationstræninger, hvor klubberne kan få besøg af en DBU Jylland-instruktør.

De aarhusianske fodboldklubber vil modtage information om disse muligheder i løbet af februar.