DBU Jyllands U14 og U15 Drenge Liga 2A-rækker udvides fra efterårssæsonen 2022 med en ekstra pulje.

Det har DBU Jyllands bestyrelse besluttet efter indstilling fra Ungdomsudvalget og Turneringsgruppen.

Ændringen skal sikre, at der fortsat er plads til ikke-licensklubber i efterårets U14 og U15 Drenge Liga 2A samt at flere hold kan rykke op fra Liga 3 til Liga 2B.

Baggrunden er, at der i efteråret 2019 blev indført en ny struktur for de to øverste niveauer i U13, U14 og U15 drenge. Det skete i forbindelse med ikrafttrædelsen af en ny landsdækkende licensstruktur. På daværende tidspunkt havde 40 klubber fået tildelt en licens, og disse klubber skulle således indplaceres i den nye model. 21 af disse klubber var geografisk placeret i vest.

Mange fordele ved udvidelse

Siden indførelsen af licensmodellen er antallet af licensklubber imidlertid steget år for år, hvilket har betydet, at det gradvist er blevet vanskeligere at finde plads til dygtige hold fra ikke-licensklubber, ligesom muligheden for at få tildelt et wild card også er reduceret.

På den baggrund har DBU Jylland nu besluttet at efterårets U14 Liga 2A drenge og efterårets U15 Liga 2A drenge udvides med én pulje med otte hold, således at der sammenlagt er plads til 24 hold.

Det vil sportsligt give en bedre turnering, der vil være flere wild cards at søge, det vil reducere kørselsafstandene i Liga 2A, stærke ikke-licens hold vil blive matchet bedre og længere nede i rækkerne vil der være mulighed for, at flere puljevindere i Liga 3 kan rykke op i Liga 2B.