De jyske fodboldklubber skal stemme om i alt 20 forslag på DBU Jyllands delegeretmøde i MCH Herning Kongrescenter lørdag den 7. januar 2023.

Traditionen tro spænder forslagene fortsat vidt – både rent emne- og holdningsmæssigt.

Forslagene er i første omgang blevet behandlet på de fire regionale årsmøder i november, men for at kunne træde endeligt i kraft skal de vedtages på delegeretmødet.


12 klubber har stillet forslag
Forslagspakken på regionernes årsmøde i november bestod af i alt 18 forslag, hvilket er blevet øget en smule til 20, som er klar til debat og afstemning på delegeretmødet. 12 klubber er blandt forslagsstillerne.

BØRNEFODBOLD PÅ DAGSORDENEN

For børnene lægges der ud med forslag, der skal gøre matchningen endnu bedre for U8-U12, idet der på baggrund af de gode erfaringer med ombrydninger foreslås at lave automatisk indplacering mellem sæsonerne, som det kendes fra 11-mands. Tanken er at undgå over- og undertilmelding.

Allingåbro IF følger op med et forslag om, at et helt hold på baggrund af resultater skal kunne rykkes en årgang ned for at sikre bedre matchning og fastholdelse af spillere. Dette skal gælde i børne- og ungdomsrækker.

Ungdom: Årgange og tilmeldingsform

På ungdomssiden foreslår sydjyske Starup UIF at begrænse ungdomsårgangene for begge køn til U14, U16 og U18, dog undtaget Liga 1-niveauerne, som skal fortsætte uændret. Et andet forslag går på at skifte pigernes U16 og U18-rækker ud med en samlet U17+ række.

På drengeungdomssiden blev der i 2019 indført et nyt licenssystem, som efterfølgende har givet nogle småjusteringer af rækkerne. Det vurderes nu at være tid til at rydde bedre op og få skabt mere overskuelighed i form af en ny struktur for U13-U15 Drenge helt uden automatisk indplacering fra forår til efterår. Alternativt er der stillet forslag om kun at droppe automatisk indplacering i de øverste niveauer. Forslaget imødekommer de bekymringer, der blev udtrykt på de 4 årsmøder om fejltilmeldinger og deraf følgende dårligere matchning.

Et brush-up på U16 Drengerækken er også på tegnebrættet, så rækkestrukturen kommer til at ligne U17 og U19 med fri tilmelding/ansøgning.

Senior: Både kvinder og herrer i spil

Seniorerne kan også imødese ændringer, idet vestjyske Ørslevkloster IF  foreslår at udvide dispensationsmuligheden i kvindesenior, således at også piger under 15 år kan komme i spil. Et andet forslag går på, at det også skal være muligt for kvinder at spille med på herrehold.

Otte klubber er gået sammen om at 'aflive' ombrydningen i herrernes Serie 5. Bag forslaget står Astrup IF Arden, Hadsund B, Skelund IF, Veddum IF, Visborg IF, Vive IF, Skals FF og Allingåbro IF. DBU Jylland foreslår et mindre vidtgående alternativ, der primært imødegår kritikken om for mange oversidderkampe i netop Serie 5.

Kampflytninger, afbud og sidste spillerunde

Sdr. Rind/Vinkel IF er træt af at stå klar med et stort hjemmebane-setup, som bliver spoleret af et afbud fra udeholdet, og derfor foreslår klubben fra Viborg-egnen, at udeholdet skal kunne præsenteres for et krav om kompensation.

Fra Djursland lyder et forslag fra Mørke IF om, at udeholdet ikke skal kunne kræve en kamp spillet på den oprindelige spilledag pga. konsekvenser for hjemmeklubbens øvrige hold.

For bedre at kunne stille dommere til sidste spillerunde foreslås det at justere i spilletidspunkterne, så en dommer kan dømme flere kampe pr. spilledag. Derudover foreslås det igen at forlænge turneringssamarbejdet med DBU Fyn, som har fungeret i en længere årrække.

Til sidst præsenterer DBU Jyllands bestyrelse en moderniseringspakke af organisationen, som starter med at gøre udvalgsstrukturen mere fleksibel, nedlægge forretningsudvalget og overlade det til bestyrelsen selv at udpege en økonomiansvarlig.

Oversigt over de 20 forslag:

Forslag Se alle forslag samlet her Forslagsstiller
Forslag 1 Automatisk indplacering fra U8 til U10 (5-mands) DBU Jylland
Forslag 2 Automatisk indplacering fra U11 til U12 (8-mands) DBU Jylland
Forslag 3 Ændring af årgange i ungdomsrækkerne Starup UIF
Forslag 4 Ændring af årgange i pigeungdomsrækkerne DBU Jylland
Forslag 5A Afskaffelse af automatisk indplacering fra forår til efterår i U13, U14 og U15 Drenge DBU Jylland
Forslag 5B Afskaffelse af automatisk indplacering fra forår til efterår i Liga 1 og 2 i U13, U14 og U15 Drenge DBU Jylland
Forslag 6 Samme U16 Drengestruktur som U17 og U19 DBU Jylland
Forslag 7A Afskaffelse af midtvejsombrydning for Serie 5 Herrer Astrup IF Arden, Hadsund B, Skelund IF, Veddum IF, Visborg IF, Vive IF, Skals FF og Allingåbro IF
Forslag 7B Ny struktur for Serie 5 Herrer DBU Jylland
Forslag 8 Udvidelse af aldersdispensation for kvindesenior Ørslevkloster IF
Forslag 9 Aldersdispensation for hele børne-/ungdomshold

Allingåbro IF

Forslag 10 Lovliggørelse af kvinder på herrehold DBU Jylland
Forslag 11 Udeholdet skal ikke kunne forlange kampe spillet på oprindelig spilledag Mørke IF
Forslag 12 Økonomisk kompensation til værtsklub ved afbud fra udehold Sdr. Rind/Vinkel IF
Forslag 13 Ændring af kamptidspunkter i sidste spillerunde DBU Jylland
Forslag 14 Turneringssamarbejde med DBU Fyn DBU Jylland
Forslag 15 DBU Jylland kan afvikle årsmøder/delegeretmøde elektronisk DBU Jylland
Forslag 16 Ændring i antal lovfæstede udvalg DBU Jylland
Forslag 17 Nedlæggelse af forretningsudvalg DBU Jylland
Forslag 18 Ændring i DBU Jyllands valgregulativ DBU Jylland


Tilmelding:

Der er åbent for tilmelding til DBU Jyllands delegeretmøde. Sidste frist er den 21. december 2022.

Tilmelding kan ske her, hvor man også kan finde øvrigt relevant information om arrangementet.

Læs også:
Alt om delegeretmødet