Der er sket et lille fald i antallet af behandlede disciplinærsager i DBU Jylland i 2022. For andet år i træk er tallet faldet. Således har der været 1032 sager i 2022 sammenlignet med 1043 året før. Og faktisk er det tredje år i træk, hvis vi ser bort fra 2020, som var præget af mange aflyste kampe grundet corona.

Over halvdelen af disciplinærsagerne i 2022 omhandler ansøgninger om aldersdispensation (352), brug af ulovlige spillere (145) og almindelige bortvisninger (112). Og der ikke noget bemærkelsesværdigt ved tallene ifølge Kristian Nørgaard Thomsen, der er formand for DBU Jyllands Disciplinærudvalg:

- Der er ikke noget, der stikker særligt ud i statistikken for 2022. Det samlede antal er faldet en smule, men ellers er det nogenlunde på samme niveau som sidste år, hvilket er tilfredsstillende, siger Kristian Nørgaard Thomsen.

Vi tager dog alle sager om vold og truende adfærd alvorligt, for én grov sag, er én grov sag for meget Kristian Nørgaard Thomsen, formand for DBU Jyllands Disciplinærudvalg

Færre udøver vold mod dommere og spillere
Antallet af voldsomme sager er heldigvis også faldet fra 2021 til 2022. Især antallet af sager om udvisninger pga. vold mod dommere eller spillere har fået et nøk nedad. Således er der i 2022 behandlet to sager om vold mod dommere sammenlignet med seks sager i 2021. Vold mod spillere er faldet fra 19 sager i 2021 til 11 sager i 2022.

- Det er positivt, at antallet af voldssager mod både dommere og spillere er faldet sammenlignet med sidste års tal. I alt er der afviklet 31.320 kampe i hele 2022, så det er under én promille af kampene, at der har været vold involveret. Det lader til, at klubberne har påpeget det over for spillerne og trænerne, og det er tallene nok også et udtryk for. Vi tager dog alle sager om vold og truende adfærd alvorligt, for én grov sag, er én grov sag for meget, siger Kristian Nørgaard Thomsen.

Du finder statistikken for disciplinærsager i DBU Jylland her.