27-årige Stefan Vendelbo Madsen er en meget dedikeret fodboldtræner. Ikke nok med at han er på banerne som træner fire-fem-seks gange om ugen, men han har også fået sin foreløbige trænerkarriere tatoveret på sin højre læg.

- Det er en bibliografi over min trænerkarriere. Det er inspireret af de statistikker, man ofte ser med spillernes klubkarrierer, fx på Wikipedia, og så overførte jeg idéen til min egen trænerkarriere, lyder det fra Stefan Vendelbo Madsen.

Idéen med tatoveringen opstod under en af coronanedlukningerne, hvor han havde god tid til at tænke sig om, forklarer han. Og så kastede han sig ud i det.

- Jeg ville egentlig slet ikke have en tatovering og havde faktisk lovet mine forældre det, men så opstod først idéen og derefter også lysten til at udføre det.

- Jeg synes, det er sjovt, for jeg skal løbende have den opdateret. Men det er også en påmindelse om ikke skifte for mange gange, for så er der jo ikke plads, siger Stefan Vendelbo Madsen og tilføjer grinende, at det fremover er en væsentlig overvejelse med klubbens navns længde, hvis han en dag skifter klub.

Over bibliografien er illustreret et stort fodboldmål med en antydning af feltet også. Det er for, at ingen skal være i tvivl om, at det handler om fodbold.

Fodbolden er en livsstil
Trods sine blot 27 år er Stefan Vendelbo Madsen allerede steget meget i graderne som fodboldtræner. Det vidner tatoveringen da også om, da de første blækstreger former breddeklubben ”Vinderup IK”, mens der på den nederste linje står navnet på kvindeligaklubben ”FC Thy-Thisted Q”.

Jeg synes, det er sjovt, for jeg skal løbende have den opdateret. Stefan Vendelbo Madsen, tatoveret fodboldtræner

Den lærerstuderende fodboldelsker har da også travlt med sin trænergerning. Han er assistenttræner for FC Thy-Thisted Q’s kvindeligahold, han er cheftræner for klubbens andethold i 2. division, og samtidig er han transitionstræner i klubben, hvor han primært skal sikre, at ungdomsspillerne får en god overgang til seniorfodbolden.

- Der er træning fire gange i ugen, og så er der ofte to kampe i weekenden, så der er rigeligt at se til, lyder det fra træneren, der faktisk også er i gang med at tage sin A-licens i år.

Og hvad har han så brugt sin sommerferie på? Ja, du har gættet ganske rigtigt: Han har da været træner på et par fodboldskoler, ligesom han i øvrigt har været i mange gange tidligere.

Derudover er han uddannet fodbolddommer og var tidligere ganske ambitiøs og et såkaldt præ-talent. Men han måtte vælge én vej, og det blev trænervejen. Han er faktisk stadig aktiv som dommer, men ikke i et stort omfang.

Et omvandrende pokalskab
Stefan Vendelbo Madsen forklarer også, at han faktisk har én tatovering mere på selvsamme ben. For på højre lår har han en tatovering af landspokalen, som FC Thy-Thisted Q vandt i fjor.

- Jeg havde i sjov lovet pigerne, at jeg ville få pokalen tatoveret på låret, hvis vi vandt den, og det gjorde vi så, fortæller han. Han tilføjer:

- Nu kom vi så i finalen igen i år, faktisk for tredje år i træk, og så begyndte snakken selvfølgelig igen om, at jeg skulle have endnu en pokal, hvis vi vandt. Det blev så desværre ikke aktuelt, da vi tabte finalen, men mon ikke jeg havde fået den også, så jeg kan blive et omvandrende pokalskab, siger han.

Selvom Stefan Vendelbo Madsen er meget glad for at være i FC Thy-Thisted Q, så tør han godt drømme endnu større, når han bliver spurgt direkte om, hvilket klubnavn han kunne tænke sig nederst på benet.

- Jeg har faktisk lavet en karriereplan, og nu hvor jeg er uddannet engelsklærer, så kunne det være sjovt og spændende at komme til Womens Premier League. Jeg er selv supporter af West Ham, så det kunne være toppen med den klub. Men drømmen er at komme til udlandet og leve af det, slutter han.