AC Horsens har tilsluttet sig det efterhånden store fællesskab i kampen for at skabe de bedst mulige rammer for børnefodboldspillere.

Aftalen blev markeret på et børnestormøde med DBU Jylland, samarbejdsklubber og naturligvis AC Horsens selv. Hos AC Horsens er de glade for aftalen, hvor de især ser frem til at have en større føling med samarbejdsklubberne. Det fortæller Torben Knudsen, der er leder af AC Horsens Klubsamarbejde:

Hvordan træner man den umotiverede?
- DBU’s børnestrategi ligger i tråd med det, vi selv har været i gang med, så vi trådte lidt på bremsen, da vi hørte om tiltaget. Min fornemmelse er, at både AC Horsens- og DBU-logoet er med til at give det her et kvalitetsstempel. Vores samarbejdsklubber oplever andre udfordringer, end vi gør til daglig. Han uddyber:

- Vi udsender træningsprogrammer til vores samarbejdsklubber, men vi oplever, at nogle klubber har udfordringer med at få det til at gå op, når det kommer til matching af spillere på så forskellige niveauer. Hvordan træner man for eksempel den umotiverede og legesyge på én gang? De spillere har vi ikke så meget erfaring med selv, så derfor er samarbejdet med DBU Jylland meget givtigt, fortæller han.

Torben Knudsen peger selv på, at de på det område ikke er eksperter. Derfor vil de i stedet facilitere fora og komme med input på de kommende workshops.

ACH Børneklub2 Frank Hove Alle AC Horsens' 25 samarbejdsklubber var inviteret til mødet, og det var godt besøgt. Foto: Frank Hove

Tre workshops skal styrke samarbejdsklubberne
I løbet af efteråret og en enkelt gang i foråret faciliterer AC Horsens netop tre forskellige workshops. Her er det især klubbernes egne erfaringer, der kommer i spil, fortæller Torben Knudsen.

- Den første workshop kommer til at handle om videndeling med fokus på tilknytning af en børneudviklingstræner. De af vores samarbejdsklubber, der allerede har en børneudviklingstræner vil dele ud af deres erfaringer både før, under og efter tilknytningen. Så det kommer både til at handle om lønkroner og ikke mindst de forskellige udfordringer, som de forskellige klubber oplever, og hvordan de arbejder med dem.

Torben Knudsen fortæller også, at anden workshop kommer til at handle om, hvordan man laver en børnepolitik. Den tredje workshop kan klubberne selv komme med input til udfordringer og gode erfaringer rundt omkring i de 25 klubber.

Glæde hos DBU Jylland
Hos DBU Jylland er der også positivitet at spore. Peter Davies, der er børnefaglig rådgiver, sætter et par ord på den underskrevne aftale:

- AC Horsens har en rigtig god tilgang til aftalen, og det vil uden tvivl have stor betydning for samarbejdsklubberne, at de får en arena, hvor de kan spille hinanden bedre. Flere af samarbejdsklubberne er allerede godkendte DBU Børneklub, så det er så oplagt, at de kan inspirere de klubber, som også har set lyset i strategien. 

Støttet af Herrelandsholdet
Aftalen mellem SønderjyskE og DBU Jylland er blandt andet blevet mulig, fordi Herrelandsholdet som en del af landsholdsaftalen har valgt at donere en sum af deres EM-bonus til børn i breddefodbolden. Pengene er med til at gøre det muligt at understøtte de nye børneudviklingstrænere, som skal hjælpe de mange børnetrænere i klubberne. I sidste ende er målet, at vi kan give børnene endnu bedre fodboldoplevelser.

AC Horsens' samarbejdsklubber
BUF Horsens Egebjerg IF FC Horsens Odder IGF Fodbold Hatting-Torsted Fodbold
Hornsyld IF Horsens Freja Horsens FS Horsens KFUM Fodbold Hovedgård IF 
Lund I.F. Løsning IF Nim IF Gedved IF Raskmølle (ROI)
Riis Tebstrup IF Rårup GIF Skjold G Stenderup SK Stensballe IK
Stouby GIF Søvind GIF Østbirk IF Tønning Træden IF Ølsted U&GF