Der var flotte taler, godt vejr og en dansk sejr til U17-herrelandsholdet, da underskriftsseancen løb af stablen i Skagen fredag den 3. september.

De efterfølgende dage fortsatte de gode takter med inspirationstræning for U15-drenge og U13-piger i Sæby om lørdagen med en indlagt straffesparkskonkurrence med U17-landsholdmålmanden på mål.

Mandag den 6. september var 200 skolebørn fra Nordstjerneskolen og Bangsbostrandskolen inviteret til træning med DBU-instruktører. Herefter fik alle børn mulighed for at overvære U17-landsholdet, som igen vandt – denne gang på det helt nye græstæppe på Frederikshavn Stadion. 

Drenge I Frederikshavn Kommune Der var godt vejr og god fodbold, da der inspirationstræning på programmet for U15-drengene i Sæby. Foto: Mike Winther


Et opløb til noget (endnu) større

Det hele er startskuddet til et omfattende samarbejde mellem Frederikshavn Kommune, DBU Jylland og DBU med målet om at få flere piger til fodbold samt få større fokus på frivillighed.

Derudover er målet også at styrke sundheden i kommunen med blandt andet Fodbold Fitness. Alt sammen til gavn for borgere og fodboldklubber.

Flere klubber rundt om i landet har oplevet fald i medlemstal og ikke mindst haft udfordringer med at rekruttere frivillige. Og det er netop den udfordring, der skal gøres op med.

Fællestræning Frederikshavn Kommune Også på Nordstjernen Skolen var der inspirationstræning for skolen anden- og tredjeklasser. Foto: Mike Winther


Momentum skal udnyttes til næste fase
Velfærdsaftalen vækker glæde hos formanden for Region 1 i DBU Jylland, Kristian Nørgaard Thomsen, som kun kan se fordele ved alliancen, der rent faktisk allerede var indgået tilbage i april-måned i 2020: 

- Man kan sige, at det er nu, det rigtige arbejder begynder. Der har været et helt fantastisk samarbejde klubberne i mellem, men helt generelt gennem alle parter, der er involveret. Landskampene har fungeret perfekt som koblingen mellem elite og bredde, lyder det.

Og så er det nu, det skal komme borgere og klubber til gode:

- Det er nu, vi skal ride videre på bølgen af momentum, så vi kan fortsætte med initiativerne. Vi har rigtig god erfaring fra vores andre velfærdsalliancer, så jeg er ikke et sekund i tvivl om, at både klubber, borgere og kommune får gavn af aftalen, afslutter formanden for Region 1.

Velfærdsalliancen gælder indtil videre indtil år 2024, og den er nu én ud af i alt 34 velfærdsalliancer mellem DBU, lokalunionerne og kommunerne.