Jobcenteret er skiftet ud med fodboldbanen, når en række unge ledige fra Haderslev og Vejen mødes til en træningskamp, hvor fokus er på sociale fællesskaber og gode oplevelser.

Den helt særlige kamp finder sted tirsdag den 28. september som et led i projektet, Fodbold For Fremtiden, hvor unge ledige får nye redskaber og tro på egne evner i forhold til at bestride et kommende job.

Det er fodboldklubberne Haderslev FK og Vejen SF samt DBU Jylland og Vejen og Haderslev kommune, der står bag fodboldkampen.

Kampen er den foreløbige kulmination på Fodbold For Fremtiden-projektet, som allerede har været medvirkende til at få en lang række unge mennesker i arbejde.

Fodbold giver nye færdigheder

- Fælles for spillerne i denne her kamp, og i projektet i øvrigt, er, at de hverken er tilknyttet et job eller en uddannelsesinstitution. Det gælder også, at de har været fastlåst i det offentlige forsørgelsessystem i en årrække. Men når de ledige træder ind på fodboldbanen, så giver det en række nye oplevelser og sociale færdigheder, som kan føre til beskæftigelse, lyder det fra Edin Hajder, som er decentral projektleder hos DBU Jylland med fokus på kommune og samfund, og som selv vil være til stede på dagen.

Kampen spilles på Haderslev Stadion den 28. september med kickoff kl. 10.00.

Læs mere om "Fodbold For Fremtiden" her.

Edin Hajder Web
Decentral projektleder, DBU Jylland Edin Hajder