Som DBU Bredde tidligere i dag kunne annoncere, kan alle klubber pr. 1. januar 2022 – store som små – få muligheden for at kalde sig DBU Børneklub, hvis de ønsker at arbejde målrettet på at udvikle børnefodboldmiljøet i klubben.

DBU Børneklub vil fungere som en kvalitetssikring af det gode børnemiljø i forlængelsen af DBU’s strategi om at skabe verdens bedste børnefodbold.

Ligegyldig om du er en lille, mellemstor eller stor fodboldklub, kan din klub blive en DBU Børneklub. Vi står klar med løsninger til alle størrelser klubber, vi finder rundt i landsdelen. Ove Lyhne, direktør i DBU Jylland

Men hvad betyder det for de jyske klubber? Det forsøger vi at gøre dig klogere på herunder.

Alle klubber kan blive DBU Børneklub
Fra DBU Jyllands side er det først og fremmest vigtigt at pointere, at ALLE klubber kan blive en DBU Børneklub. Det fortæller Ove Lyhne, der er direktør hos DBU Jylland:

- Ligegyldig om du er en lille, mellemstor eller stor fodboldklub, kan din klub blive en DBU Børneklub. Vi står klar med løsninger til alle størrelser klubber, vi finder rundt i landsdelen. Det vigtigste er, at klubberne ønsker at prioritere det – både økonomisk og organisatorisk.

Hb171028stensballestaevneu11drenge105 DBU Børneklub er for alle, der vil prioritere et sundt og godt børnefodboldmiljø. Foto: Henrik Bjerregrav


Pilotprojekt med 30 klubber er allerede i gang
I øjeblikket er godt 30 jyske klubber allerede en del af et pilotprojekt i et samarbejde med DBU Jylland om at udleve DBU’s nye børnestrategi. Indførelsen af DBU Børneklub ligner til forveksling indholdet af pilotprojekterne. Ove Lyhne udpeger dog to forskelle:

- Den ene forskel er, at klubberne fra nu af skriver under på, at de vil rekruttere en børneudviklingstræner inden for et år. Den anden forskel ligger i prædikatet DBU Børneklub, hvor klubberne ud fra børneklubvejledningen har nogle retningslinjer, de skal følge, mens de har nogle rettesnore, de kan blive inspireret af. Alle sammen elementer der skal leve for at sikre, vi har en høj kvalitet til træning og i selve børnefodboldmiljøet.

Den omtalte børneklubvejledning vil snart være offentlig tilgængelig, men du kan indtil videre læse mere om retningslinjerne og rettesnorene ved at følge linket.

190926 SPP 5578 Allerede nu er der stillet skarpt på gode børnemiljøer i mange jyske klubber. Foto: Søren Palmelund


Kvalitetssikring og børneudviklingstræneren er i øvrigt de to ud af i alt seks lokomotiver, der fungerer som hovedindsatsområder i strategien for dansk børnefodbold.

Børneklubrådgivere skal støtte de jyske klubber
For Ove Lyhne er det vigtigt at understrege, at klubberne ikke står alene med opgaven. Vi har tale om et paradigmeskifte og en kulturændring i dansk fodbold, så derfor skal lokalunionerne være klar til at hjælpe:

- Vi hælder ikke bare den nye strategi over på klubberne – vi har også et stort ansvar for at kommer i mål. Derfor står vi selvfølgelig klar med understøttelse og hjælp. Både i form af de velkendte klubrådgivere, og ikke mindst med nyansatte børneklubrådgivere, hvis formål udelukkende vil være at hjælpe de engagerede klubber, slutter direktøren for DBU Jylland.

Hvis din klub vil satse endnu mere på børnefodbolden, eller bare vide mere så tøv ikke med at kontakte jeres lokale klubrådgiver. Hos DBU Jylland fortsætter arbejdet nemlig ufortrødent med målet om at skabe så gode børnemiljøer, at vi kan skabe verdens bedste børnefodbold, til glæde og gavn for alle børn, dansk fodbold og Danmark.