Det kan nogle gange godt opleves som lidt svært at starte til fodbold, for det er jo nyt og svært at finde ud af. Jo yngre man er, jo nemmere er den oplevelse at komme igennem.

Men DBU Jylland Region 3's børnegruppe har i nogle år tilbudt såkaldte begynderstævner for U8-U12 en gang om året helt på børnenes præmisser for at gøre op med alt det svære. 2021-udgaven fandt sted den 25. september og hele 67 hold fra det midt- og østjyske havde tilmeldt sig.

Vi er utroligt glade for dette stævne, da der virkeligt bliver sat fokus på begynderspillerne. Allan Egeløv Fuhrmann, BUF Horsens.

Gode oplevelser og medaljer til alle
Her var nemlig en gylden mulighed for at sætte ekstra fokus på klubbernes begyndere og C-rækkespillere, således at de også fastholdes i fodbolden og får gode oplevelser med hjem.

- Intentionen er, at trænerne løbende under kampene har en dialog for at gøre kampene så jævnbyrdige som muligt, forklarer stævnekoordinator Johnny Nielsen.

Hvert 5-mandshold fik en times effektiv kamptid og så var der fælles medaljeoverrækkelse. Der blev ikke registreret resultater ved stævnet, så der var naturligvis en medalje til alle spillerne. I Sabro var spillerne begejstrede over at få medaljer og det mønster gentog sig stort set alle steder, også i Bredballe:

- Det er godt med medaljerne, da denne spillergruppe ikke har vundet mange af dem, lyder det bl.a. fra træner Jacob Thychosen fra Bredballe IF, hvis hold havde en positiv oplevelse ved stævnet.

Intentionen er, at trænerne løbende under kampene har en dialog for at gøre kampene så jævnbyrdige som muligt. Johnny Nielsen, DBU Jylland Region 3

BUF Horsens var vært ved et af begynderstævnerne, der var fordelt geografisk, så de tilmeldte hold havde nemt ved at komme frem. Også her er der indløbet meldinger om god fodbold og højt humør.

- Vi er utroligt glade for dette stævne, da der virkeligt bliver sat fokus på begynderspillerne, forklarer Allan Egeløv Fuhrmann, U11-træner i BUF Horsens.

Det er godt med medaljerne, da denne spillergruppe ikke har vundet mange af dem. Jacob Thychosen, Bredballe IF