Onsdag den 29. september var der underskriftsseance, da DBU, DBU Jylland og Varde Kommune satte deres signatur på en velfærdsaftale.

Der var besøg af bl.a. både borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl, og Lars Søndergaard, landstræner for det danske kvindelandshold. Og som et symbol på aftalen spillede piger fra hele regionen på banen neden for på Sydbank Stadion.

Det er nemlig spillerne og klubberne, aftalen skal komme til gode. Et tættere samarbejde mellem kommune, klubberne og klubberne imellem skal sætte rammerne for endnu bedre miljøer for medlemmer og frivillige i Varde Kommune.

Klubberne i centrum med kommunen som medspiller
Et af punkterne i velfærdsalliancen er et netværk, der vil bestå af repræsentanter fra klubberne og med en DBU Jylland-medarbejder. Og et tæt samarbejde er vigtigt, fortæller Mette Marie Madsen, der er formand for Varde IF:

- Det er essentielt, at vi som klubber vil og kan hjælpe hinanden. Det kan vi alle blive bedre til. Nogle klubber er gode til det ene og andre til noget andet, og det vil kun gavne, hvis vi kan udveksle erfaringer og idéer. Hun fortsætter:

Mette Marie Og Erik Buhl Mette Marie Madsen, formand for Varde IF, her flankeret af borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl. Foto: Rasmus Grønholdt


- Men det hele koster, og derfor er kommunen også en vigtig medspiller, så vi kan få faciliteret netværket på en ordentlig måde. Så det er kun en fordel, og gør det alt andet lige nemmere for alle byens klubber.

Bedre faciliteter og flere til fodbold
Alliancen glæder også Brian Christiansen. Han er bestyrelsesmedlem i Region 4 og formand i Outrup Boldklub.

- Først og fremmest er det dejligt, der bliver sat fokus på fodbolden i Varde Kommune. Det gælder både mht. faciliteter og selvfølgelig de andre punkter i aftalen, fortæller formanden.

Brian Christiansen Brian Christiansen har været formand for Outrup Boldklub siden 1994. Foto: Rasmus Grønholdt


Han ser også frem til samarbejdet med de andre klubber i kommunen:

- Vi vil alle gerne have flere spillere i klubberne, så det er vigtigt, vi kan sparre med hinanden om forskellige temaer. I Oksbøl (Boldklubben Vestkysten) har for eksempel en veteranklub, og de har jo stærke erfaringer, som andre klubber kan have gavn af. Så på klubbernes vegne er det den her aftale et meget fornuftigt skridt hen mod at få flere til fodbold i Varde Kommune, afslutter Brian Christiansen.

Træning Varde Kommune Der var gang i den på stadion under seancen, hvor pigespillere fra Varde IF, Helle FC og HTS deltog. Foto: Rasmus Grønholdt


Velfærdsalliancen mellem Varde Kommune, DBU og DBU Jylland sætter i øvrigt stort fokus på: 

  • Klubudvikling; Fodboldens udviklingsforum
  • Det gode pigefodboldmiljø: Samarbejde mellem kommune, klub og DBU
  • Sundhed: FC Kroniker - Motionsfodbold for særlige målgrupper
  • Institution & Klub: Bold og Bevægelse i kommunens daginstitutioner
  • Skole & Klub: Indsatser på Specialskoleområdet
  • Foreningsudvikling: Rekruttering af nye frivillige ledere og trænere
  • Klubudvikling: Understøttelse af indsatserne via klubudviklingsforløb m.v.