Når du i denne omgang modtager DBU Jyllands fodboldmagasin, Jysk Fodbold, vil du nok i første omgang blive lettere forvirret, da forsidemotivet er vendt på hovedet. Det er ganske bevidst for at illustrere, at gode hoveder i Aalborg KFUM har vendt op og ned på deres seniorafdeling.

I Aalborg-klubben har de indført HAK-princippet (Halvdelen Af Kampen, red.) blandt de voksne fodboldspillere. Men det stopper ikke her. Spillerne skal selv vælge, hvilket af de tre seniorhold, de vil optræde på, og så har afdelingen såkaldte trivselsministre. Tom Christensen er træner for klubbens førstehold i Serie 1 og manden bag tiltagene.

- Vi har sådan set bare taget principperne fra børnefodbolden og overført dem til seniorafdelingen. Det skal først og fremmest være sjovt at komme til fodbold, siger han i artiklen.

Læs hele artiklen fra den nytænkende afdeling i Aalborg Freja i magasinet fra side 8 lige her – eller se vores video derfra på vores YouTube-kanal.

Kommunen som medspiller
Vi har en stribe artikler med, som alle har fokus på kommunernes indflydelse på fodboldklubberne og vice versa. For det er et gensidigt partnerskab, der skaber værdi begge veje.

Kom fx med til Ravnsbjerg IF, hvor en kommunal energipulje fra Viborg Kommune har været medvirkende til, at klubben nu har betydeligt lavere udgifter til vand og varme. Besparelserne kommer så klubbens medlemmer til gode i form af billigt kontingent og bedre faciliteter.

Læs historien fra Ravnsbjerg IF og mange andre gode eksempler på de velfungerende samarbejder, der er mellem klubber og kommuner.

Medlemsboom og Min Favoritøvelse
Derudover kan du læse om medlemsboom i henholdsvis en sønderjysk og en nordjysk fodboldklub. Det er især på børnesiden, der er vokseværk i de to klubber, og det er både på drenge- og pigesiden.

Der er selvfølgelig også trænerinspiration i form af Min Favoritøvelse, der denne gang er signeret af landskampsrekordholderen, Katrine S. Pedersen, som nu frister en tilværelse som cheftræner for AGF Kvindefodbold.

Herudover er der en masse øvrigt indhold, der er målrettet direkte til dig, der interesserer dig for al den fodbold.