Når vinteren melder sig, kan man rykke ind på halgulvet, spille på kunstgræs, give den gas på grusbanen eller noget helt fjerde.

De jyske breddehold har aldrig haft flere muligheder, når temperaturen falder og vintervinden blæser bladene af træerne.

Vi har spurgt fire forskellige trænere, hvad de gør i vinterhalvåret, og hvorfor.

Alexander
VSK U12 Piger A Alexander Ellerbæk Brandt

Fortsætter I med at træne fodbold hen over vinteren?

Vores spillere er bindegale og rigtig dygtige. Vi er der hvor vi betragter fodbold som en helårssport. Der bliver som minimum to gange om ugen på kunstgræs. Men det afhænger lidt af, om vi kan få tider. Vi har også en vinterbane vi kan træne på, hvis det går helt galt.

Skal I spille med i DBU Jyllands turneringstilbud

Det skal vi. Vi spiller med i DBU Jyllands kunstgræsturnering som minimum. Vi håber, der er mange flere, som melder sig til.

Henrikkyukarstenkoch
Løjt IF Serie 1 Henrik Kyu Kasten Koch

Fortsætter I med at træne fodbold hen over vinteren?

Vi plejer at spille indendørsfodbold, men det er helt frivilligt. Vi spiller to timer hver fredag og har typisk været op til 25 spillere hver gang. Vi har dog helt vildt mange spillere for tiden, så jeg tror, der møder endnu flere om i år. Vi kan ikke træne udenfor endnu, da vi først har en kunstgræsbane på vej, men faktisk har jeg den holdning, at det er meget godt lige at give spillerne et lille break, for min erfaring er, at de kan have brug for en pause.

Skal I spille med i DBU Jyllands turneringstilbud

Jeg ville gerne spille med i futsal-turneringen, men mine spillere vil hellere spille lidt indendørs og tage det lidt stille og roligt. Det er også helt okay med mig.

IMG 20211005 164331
U9 Drenge, Brønderslev IF Henrik Hanghøj Kraglund

Fortsætter I med at træne fodbold hen over vinteren?

Vi fortsætter med at træne fodbold. Vi har både mulighed for indendørs og udendørs, så jeg gjorde det, at jeg vejede stemningen hos forældrene for at høre, hvad de var mest til, og de syntes, vi skulle ind i hallen og træne. Vi er så mange drenge, at vi er nødt til at dele os op. Så selv om vi har to halvtider, så får hver dreng ”kun” én træningstid om ugen.

Skal I spille med i DBU Jyllands turneringstilbud

Vi har allerede tilmeldt to hold til indefodboldturneringen. Børnene elsker at spille kampe, så det skal de også have lov til.

374045
U15 Drenge, Vinding SF Filip Sand Dalengaard

Fortsætter I med at træne fodbold hen over vinteren?

Ja det gør vi. Vi tager en julepause i december, men ellers fortsætter vi. Vi skal træne udendørs på kunstgræsbanen, Det var et ret nemt valg for os, som så også er så heldige at have muligheden. Desuden var der ikke var det store fremmøde, da vi rykkede vintertræningen indenfor for et par år siden.

Skal I spille med i DBU Jylland turneringstilbud

Vi vil gerne være med i træningsturneringen på den anden side af nytår. Så kan vi bruge den til at spille os klar til forårssæsonen.