Glæden ved en god aflevering i dybden. Jublen over en flot redning i målet. Highfive og ros mellem holdkammerater. Alt det, fodbold kan.

Sådan var oplevelsen også ved Parasport Danmarks 20. Special Olympics Skolefodboldturnering i Silkeborg onsdag den 29. september. Masser af fællesskab, intensiv fodbold og glæde hos de 13-18 årige deltagere, som ved dette stævne var udviklingshæmmede fodboldspillere.


DBU Jylland med i partnerskabsaftale
Som et led i partnerskabsaftalen mellem DBU og Parasport Danmark havde DBU Jylland fået lov at bidrage til stævnet med turneringsplanlægning og ligeledes med frivillige ambassadører til den praktiske afvikling.

- For DBU Jylland er det stort at være med på sidelinjen og samtidig er det helt naturligt at hjælpe Parasport Danmark med at skabe de gode oplevelser for fodboldspillere med en funktionsnedsættelse. Fodbold er for alle, og det understreger Special Olympics skoleturneringen på smukkeste vis, forklarer Bent Clausen, formand for DBU Jylland.

Den praktiske del af arbejdet på stævnedagen har elever fra Silkeborg Efterskole i flere år stået for, og det havde skolen igen sendt 30-40 unge mennesker til.

For DBU Jylland er det stort at være med på sidelinjen og samtidig er det helt naturligt at hjælpe Parasport Danmark med at skabe de gode oplevelser for fodboldspillere med en funktionsnedsættelse. Fodbold er for alle, og det understreger Special Olympics skoleturneringen på smukkeste vis. Bent Clausen, DBU Jylland


Kommunen og DBU Jylland fortsætter arbejdet med sociale indsatser
DBU, DBU Jylland og Silkeborg Kommune har indgået en velfærdsalliance, som bl.a. har fokus på sociale indsatser, og det kom Johan Brødsgaard, 2. viceborgmester og formand for kommunens Kultur-, fritid- og Idrætsudvalget da også ind på i sin tale:

- I Silkeborg kommune arbejder vi hårdt på at skabe sportsevents for alle uanset alder, køn eller handicap. Dagen i dag kommer til at bestå af rigtig mange kampe. Der bliver sejre, og der bliver selvfølgelig også nederlag. Men uanset hvad, så er det fantastisk at se så mange unge drenge og piger deltage. For fodbold handler også om et fællesskab, om at være gode kammerater – og om at støtte hinanden, også når det bliver svært og udfordrende, lød det engageret fra den lokale politiker.

I velfærdsalliancen med Silkeborg Kommune indgår arbejdet for sociale indsatser og her passer Special Olympics skoleturneringen ind som fod i hose. For skoleturneringen er nemlig en mulighed for at vise de udviklingshæmmede fodboldspillere, at fodbolden og foreningslivet også er for unge med funktionsnedsættelser.

- Skoleturneringen har kørt i Silkeborg gennem mange år med stor succes bl.a. takket være Silkeborg IF, og det er også helt naturligt, at DBU Jylland i tæt samarbejde med Parasport Danmark og Silkeborg Kommune arbejder på at styrke skoleturneringen, men også på at åbne flere døre ind i foreningslivet for udviklingshæmmede børn og unge i Silkeborg kommune, forklarer Rasmus Johansen fra DBU Jylland Region 3's bestyrelse.

Dagen i dag kommer til at bestå af rigtig mange kampe. Der bliver sejre, og der bliver selvfølgelig også nederlag. Men uanset hvad, så er det fantastisk at se så mange unge drenge og piger deltage. For fodbold handler også om et fællesskab, om at være gode kammerater – og om at støtte hinanden, også når det bliver svært og udfordrende Johan Brødsgaard, Silkeborg Kommune