I sidste uge var en patrulje fra Nordjyllands Politi en rutine-tur forbi kunstgræsbanen i Støvring, hvor tre træningsgrupper var i fuld gang med en af forårets allerførste træninger efter genåbningen.

- De blev bare siddende i bilen, og det var tydeligt, at de lige talte, om det passede med max. 25 personer i hver træningsgruppe. Det gjorde det selvfølgelig, så de vinkede bare pænt til os og kørte igen, forklarer Søren Bjerregaard Pedersen, formand for Støvring IF Fodbold.

Vigtigt med hurtig og grundig kommunikation
For i Støvring IF har de nemlig helt styr på, hvad de må og ikke må efter de senest opdaterede corona-retningslinjer. Helt fra starten af corona-perioden har et par nøglepersoner i klubben stået for logistik og kommunikation.

- Allerede en time før et pressemøde kommer de første spørgsmål allerede om, hvad der nu skal ske, smiler sportschef Rasmus Gissel fra den nordjyske klub.

Efterhånden har erfaringen vist, at det er givet godt ud at forsøge allerede de første par timer efter et pressemøde at planlægge, hvordan de nye restriktioner kan implementeres i fodboldhverdagen. Så kan der senere hurtigt tilpasses, når den opdaterede corona-protokol sendes ud fra DBU Jylland.

- Så snart vi har logistikken på plads, melder vi grundigt og klart ud til trænere, spillere og forældre, hvordan det håndteres i klubben, lyder det fra Rasmus Gissel.

Logistikken er efterhånden en velsmurt maskine
Den nordjyske sportschef er helt med på, at Støvring IF er privilegeret i denne situation med flere lønnede medarbejdere, der kan tage sig af det praktiske inklusive logistisk planlægning og kommunikation. Men han peger også på, at det er de opgaver, der har højest prioritet i en forandringstid, og det betaler sig at være lidt på forkant.

- Tempoet i planlægning og udmeldinger gør, at man kommer godt i gang, er hans erfaring efter et helt år med restriktioner og løbende ændringer i klubbens hverdag.

Logistikplanlægningen kan være alt fra adgang til boldrum, mulighed for omklædning og ind- og udgang til kunstgræsbanen. Aktuelt er der marts-udfordringen, hvor vejret gør, at der kun er én kunstgræsbane til rådighed til alle klubbens hold. Derudover er omklædningsfaciliteterne fortsat helt lukkede, da arealkravene gør det praktisk umuligt at anvende dem.

- Vi forsøger at gøre praktikken rundt om træningen så simpel og ligetil for både spillere og trænere som muligt, så de kan koncentrere sig om selve træningen, er budskabet fra Rasmus Gissel.

Er klar på mere end 25 personer, når der genåbnes yderligere
Han betoner også, at i det øjeblik myndigheder måtte finde det inden for skiven at lempe endnu mere på restriktionerne for fodbolden, så er klubben klar til at håndtere det. 11-mandskampene trækker meget i øjeblikket, og de er meget svære at afvikle med et forsamlingsforbud på max. 25 personer.

- Men generelt arbejder vi efter, at vi har forståelse for, hvad der bliver meldt ud, og så planlægger vi lokalt efter det, slutter sportschefen fra Støvring IF.

Støvring IF’s egne corona-retningslinjer:
  • Der gælder et forsamlingsforbud på maksimalt 25 personer (inkl. træner) i hvert træningsområde.
  • Hverken spillere eller trænere må skifte træningsgruppe i løbet af træningen.
  • De afdelinger, der er på 3- og 5-mandsområder, bruger de i forvejen afmærkede zoner som områder og skal benytte indgangen ved Svingets parkeringsplads.
  • De afdelinger, der træner på halv bane mod Svinget, skal benytte indgangen ad lågen ved Mastrupvej. Banehalvdelen vil blive delt i to, således man kan træne i 2 x 25 persongrupper. Der vil være min. 2 meter mellem de to områder.
  • De afdelinger, der træner på halv bane mod klubhus, skal benytte indgangen (døren) nærmest klubhuset, og skal gå ind nede ved klubhuset og følge fliserne til kunstbanen. Banehalvdelen vil blive delt i to, således man kan træne i 2 x 25 personergrupper. Der vil være min. 2 meter mellem de to områder.
  • Der er afsat 15 minutter mellem hvert træningspas, således alle kan nå af banen, før de næste kommer. Man skal IKKE komme før tid.
  • Klubhuset er fortsat lukket for omklædning og møder.
  • Bolde, kegler, mv. skal rengøres og afsprittes efter hvert træningspas. Der laves særskilt plan for dette.
  • Se Støvring IF's hjemmeside herGenstart Nyhed Grafik 1000X200