DBU Jyllands delegeretmøde skulle egentlig have været gennemført lørdag den 9. januar.

Men udviklingen i corona-situationen og stramningen af covid19-restriktionerne i begyndelsen af januar betød, at arrangementet blev udsat på ubestemt tid.

Efterfølgende fastsatte bestyrelsen en ny afviklingsdato, nemlig lørdag den 20. marts, men forlængelsen af mange af de nuværende restriktioner (herunder forsamlingsforbuddet på 5) til den 5. april betyder, at denne dato ikke længere er spil.

Bestyrelsen fastlagde i januar lørdag den 10. april som en alternativ mødedato. Den kommende tid må nu vise, om det er muligt at gennemføre arrangementet denne dag. Men det er i hvert fald planen lige nu. Derfor opfordres de jyske klubber til at sætte kryds i kalenderen denne dag.

Af hensyn til klubberne

Ønsket om at gennemføre delegeretmødet her i foråret er af hensyn til klubberne og hænger sammen med forårsstarten på DBU Jyllands turneringer.

Det er nemlig DBU Jyllands ønske, at klubberne får mulighed for på demokratisk vis at afklare eventuelle regelændringer, inden turneringen begynder (hvilket naturligvis også fortsat er uafklaret). Men det er DBU Jyllands principielle holdning, at klubberne altid skal kende de regler og scenarier, der er gældende i forhold til op- og nedrykning m.v., inden turneringen fløjtes i gang, og  der ligger p.t. flere forslag om ændringer af turneringsstrukturen.

Ikke aktuelt med virtuel afvikling

Derudover er der også et hensyn til den igangværende breddereformproces, hvor den videre fremdrift afhænger af en række vedtagelser på de forskellige årsmøder i lokalunionerne og DBU.

DBU Breddes og DBU’s repræsentantskabsmøder er således placeret i midten af april. Her skal en endelig breddereform i givet fald godkendes, og derfor skal afgørelser fra lokalunionernes årsmøder være på plads forinden.

Danmarks Idrætsforbund vurderer p.t., at et delegeretmøde i den nuværende situation ikke bør gennemføres som et virtuelt møde, da medlemmerne ud fra demokratiske principper har krav på en fysisk afvikling. Derfor er en virtuel afvikling pt. Ikke aktuel.