DBU Jylland har på baggrund af den aktuelle corona-situation besluttet, at efterårets særlige corona-principper for udsættelse af turneringskampe fortsætter ind i foråret (dog med mulighed for at normalisere principperne, når corona-situationen tillader det).

Corona-principperne betyder, at hvis en jysk fodboldklub har mistanke om eller kendskab til corona-smitte på et af sine hold, vil det altid være muligt at kræve holdets kamp udsat uden nogen form for dokumentation og uden nogen konsekvenser i form af gebyrer eller lign.


Størst mulig fleksibilitet
- Vi skal fortsat passe ekstra godt på hinanden i en hverdag, hvor coronasmitte stadig fylder en del. Derfor ønsker vi ud fra et forsigtighedsprincip at give den størst mulige fleksibilitet til vores klubber i den aktuelle situation, forklarer formand for DBU Jyllands Disciplinærudvalg, Kristian Nørgaard Thomsen, om baggrunden for fortsættelsen af de særlige corona-retningslinjer.

- Jeg er ret sikker på, at alle klubber som udgangspunkt ønsker at få deres kampe afviklet på fodboldbanen. Hvis man har mistanke om corona-smitte blandt sine spillere, er det nok til at kræve en kamp udsat. Vi ønsker ikke at presse nogen klubber til at afvikle kampe i tvivlssituationer. Vi har fuld tillid til, at klubberne kan håndtere situationen og søger afvikling af kampe i videst muligt omfang, siger Kristian Nørgaard Thomsen.

Der kræves ikke nogen form for dokumentation eller gebyr for udsættelse. Det er blot et krav, at en udsættelse sker via en af klubbens officielle kontaktpersoner til DBU Jylland. Udover en kontakt til DBU Jylland er det selvfølgelig vigtigt at være i hurtig dialog med den eller de klubber, man skal spille mod, så alle får de bedst mulige arbejdsvilkår.

Der henstilles til, at man ikke bruger den særlige corona-udsættelse, hvis det f.eks. blot drejer sig om en enkelt spiller og ikke mistanke om smitte generelt på holdet. Men er man i tvivl, så skal kampen udsættes.

Mulighed for to kampe samme spilledag
Med henblik på at få en udsat kamp afviklet på et senere tidspunkt har Disciplinærudvalget på grund af den særlige situation besluttet fortsat at gøre det muligt at afvikle to kampe på samme spilledag. F.eks. en kamp fredag, og en kamp søndag (fredag, lørdag og søndag opfattes jf. turneringsreglementet som samme spilledag).

Ovenstående gælder indtil videre for forårssæsonen (dog med mulighed for at normalisere reglerne, når corona-situationen tillader det), og DBU Jyllands Disciplinærudvalg vil følge udviklingen nøje med henblik på en eventuel løbende justering af retningslinjerne.