Der er igen liv på de jyske fodboldbaner. Masser af frivillige ildsjæle er trukket i arbejdstøjet, og spillerne har fundet støvlerne frem. Det er forår, og coronaens tag i breddefodbolden letter så småt.

Men måske er tingene i klubben ikke helt som før. Har din klub mistet medlemmer, og er gruppen af frivillige hænder svundet ind? Måske har I bare brug for et frisk skud inspiration til at komme godt i gang igen?

Så er der hjælp at hente. DBU Jylland har samlet et katalog med konkrete råd og ideer til genstart af fodboldfælleskabet – både på og uden for banen. Her kan frivillige ledere og trænere finde for eksempel træningsøvelser, rekrutteringsaktiviteter, frivilligværktøjer, kommunikationshjælp og ikke mindst inspirerende erfaringer og brugbare ideer fra andre klubber. Alt aldersinddelt og tilpasset forskellige målgrupper i klubben.

 

Klubber efterspørger værktøjer
Idékataloget er blandt andet resultatet af en DBU Jylland-rundspørge foretaget blandt 200 fodboldklubber, som har givet et indblik i coronaens konsekvenser for breddefodbolden. Den viser blandt andet, at 62 procent har mistet medlemmer, og at 38 procent har mistet frivillige. Den viser også, at 49 procent efterspørger værktøjer til at styrke fællesskabet i klubben efter corona.

Takket være de omfattende besvarelser samt en effektiv arbejdsgruppe med frivillige repræsentanter fra klubberne, er der nu et oplagt sted at søge hjælp og inspiration til genstart.

Initiativet læner sig op ad klubrådgiverordningen, hvor klubber altid er velkomne til at henvende sig til deres lokale konsulent for rådgivning og inspiration.

Kataloget er DBU Jyllands andet initiativ, der skal hjælpe klubberne efter corona-pausen. Tidligere har vi meldt ud, at alle ca. 300 klubber, der har mistet børne- og ungdomsmedlemmer i løbet af det seneste år, vil blive tilbudt en gratis kickstart-inspiration til trænerne.

DBU Jyllands Genstartsgruppe arbejder også videre med andre tiltag, og derudover er der hjælp og inspiration at hente i DBU Breddes webunivers Frivillighedsweb samt på kommende webinarer for frivillige.